14/07/2020 12:44:30

Αλλάζει όνομα το ΣΑΟΣ II - Γίνεται «Σταυρός» για να… ξορκίσει το κακό

Αλλάζει όνομα το ΣΑΟΣ II - Γίνεται «Σταυρός» για να… ξορκίσει το κακό - Media

 

Το ότι το 2019 δεν ήταν μία καλή χρονιά για τη SAOS Ferries είναι γνωστό: Η ταυτόχρονη βλάβη των δύο πλοίων της SAOS II και ΣΑΟΝΗΣΟΣ εν μέσω τουριστικής σεζόν, που είχε ως αποτέλεσμα τον πολυήμερο αποκλεισμό της Σαμοθράκης, εξέθεσε την εταιρεία ενώ οδήγησε στην αντικατάστασή της από τη Zante Ferries που δρομολόγησε στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής.

Σε μία συμβολική ενέργεια λοιπόν η εταιρεία αποφάσισε να μετονομάσει το ΣΑΟΣ ΙΙ σε «Σταυρός» για να… ξορκίσει το κακό, όπως περίπου αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Μετονομάζουμε το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ σε ‘’Σταυρός’’, όπου ‘’υπό την σημείωσιν του τύπου του τιμίου σταυρού σου πάσαι αι εναντίαι δυνάμεις συντριβήτωσαν’’».

«Ελπίζοντας ότι μια τέτοια μικρή ως πράξη, αλλά μεγάλη ως θέληση, αλλαγή θα συνδράμει, ώστε το πλοίο μας να είναι καλοτάξιδο, ευχόμαστε και προσδοκούμε την ισχυρή παρουσία και προστασία του Σταυρού. Στον τόπο μας τη Σαμοθράκη και οπουδήποτε αλλού ταξιδεύει το πλοίο μας, και σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της SAOS Ferries:

«Είναι γνωστό ότι το περασμένο καλοκαίρι στιγμάτισε έντονα την εταιρεία μας.

Η πρωτοφανής ατυχής συγκυρία της ταυτόχρονης βλάβης και των δύο πλοίων που συνέδεαν ακτοπλοϊκά τη Σαμοθράκη με την Αλεξανδρούπολη, ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ, προκάλεσε σε άλλους ένταση και απογοήτευση και σε άλλους κακολογία, μοχθηρία και μιαν ακατανόητη εμπάθεια εναντίον μας.

Προσεγγίζοντας τα γεγονότα με την απαιτούμενη ανεξικακία, εμείς οι άνθρωποι της SAOS FERRIES έχουμε υπερβεί τους εκδικητικούς λόγους και συμπεριφορές που δεχθήκαμε άδικα και αλόγιστα, καθώς παραμένει ακόμα ανεξίτηλη μόνο η θλίψη για το πλήγμα που σήμαναν οι συγκυρίες αυτές τόσο για το νησί μας, όσο και για μας.

Με την απόσταση του χρόνου από όλα αυτά τα συμβάντα να μεγαλώνει, εξοπλιζόμαστε με υπομονή, και αντλούμε νέα ψυχικά αποθέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, επιλέγοντας συνειδητά να αφήσουμε πίσω μας τη μιζέρια, το διχασμό και το μίσος που εισπράξαμε, καταφεύγουμε στην ευλάβεια του λαού μας, που αποτέλεσε πηγή δύναμής του διαχρονικά.

Μετονομάζουμε το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ σε «Σταυρός», όπου «υπό την σημείωσιν του τύπου του τιμίου σταυρού σου πάσαι αι εναντίαι δυνάμεις συντριβήτωσαν».

Ελπίζοντας ότι μια τέτοια μικρή ως πράξη, αλλά μεγάλη ως θέληση, αλλαγή θα συνδράμει, ώστε το πλοίο μας να είναι καλοτάξιδο, ευχόμαστε και προσδοκούμε την ισχυρή παρουσία και προστασία του Σταυρού. Στον τόπο μας τη Σαμοθράκη και οπουδήποτε αλλού ταξιδεύει το πλοίο μας, και σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.