search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:14
MENU CLOSE

Έχεις χάσει το κίνητρο για σεξ; 5 τρόποι να το ξαναβρείς

23.10.2019 14:18
Σεξ: Γιατί μπορεί ο οργασμός να προκαλεί πόνο - Τι κάνουμε - Media

 

Tο κίνητρο για σεξ και τα επίπεδα της libido αυξομειώνονται ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεσαι, τη διάθεση που έχεις και με το πώς νιώθεις εσύ η ίδια με τον εαυτό σου. Εξαρτάται επίσης και από το αν είσαι single, αν βρίσκεσαι στην αρχή μίας σχέσης, όπου όλα είναι πιο hot ή αν έχεις βρεθεί σε τέλμα, μετά από πολλά χρόνια συμβίωσης. Στο τέλος της ημέρας όμως, το ερωτικό κίνητρο είναι κάτι που ξεκινά από εσένα, από τον τρόπο ζωής που κάνεις, από τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου και το σώμα σου και από το πώς αντιμετωπίζεις το ίδιο το σεξ.

Μη μαλώνεις τον εαυτό σου

Μην αποσυνδέεις την ερωτική επιθυμία με το πώς βλέπεις τον εαυτό σου. Αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα και το ένα επηρεάζει το άλλο. Τα αισθήματα ανεπάρκειας είναι συνήθως βαθιά ριζωμένα και μας κάνουν να νιώθουμε ότι δεν αξίζουμε την αγάπη, τις ουσιαστικές σχέσεις και ότι δεν είμαστε δυνατές, γεμάτες αυτοπεποίθηση. Όταν νιώθεις ότι αξίζεις την αγάπη, την ηδονή και την οικειότητα, τότε αλλάζει και ο τρόπος που νιώθεις για το σεξ.

Ύπνος και νερό

Μπορεί να νομίζεις ότι η ενυδάτωση είναι σημαντική για την καλή λειτουργία του εντέρου ή για να έχεις πιο λαμπερό δέρμα, αλλά συμβάλει και στην πρόληψη της κολπικής ξηρότητας. Η κούραση και η θολούρα που νιώθεις από την αφυδάτωση επηρεάζουν και την όρεξη για σεξ. Το ίδιο ισχύει και με την έλλειψη ύπνου. Αν νιώθεις εκνευρισμό ή πονοκέφαλο την επόμενη μέρα, πώς περιμένεις να βρεις τη διάθεση για σεξ;

Κάνε ένα ζεστό αφρόλουτρο

Ξέρω ότι το ντους είναι η γρήγορη λύση όταν δεν έχεις χρόνο και είσαι κουρασμένη, αλλά κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και απόλαυσε ένα ζεστό αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια και χαμηλό φωτισμό. Είναι μία ανέξοδη τεχνική χαλάρωσης και, αν έχεις παρτενέρ, μπορείς να του προτείνεις να πάρετε μαζί το μπάνιο σας.

Φτιάξε ερωτική playlist

Και τώρα που είπαμε για ζεστό αφρόλουτρο, φτιάξε και μία ερωτική playlist με κομμάτια που σε βάζουν στο κλίμα. Μπορείς να την ακούς όταν είσαι στο σπίτι, όταν οδηγείς ή όταν ξαπλώνεις το βράδυ για να κοιμηθείς. Είναι γνωστό εξάλλου ότι η μουσική έχει ευεργετική επίδραση, είτε γυμνάζεσαι, είτε χαλαρώνεις, είτε θέλεις να μπεις σε σεξουαλική διάθεση.

Φάε καρπούζι

Το καρπούζι είναι εξαιρετικό αφροδισιακό, γεμάτο αντιοξειδωτικά και αμινοξέα. Πιο συγκεκριμένα, το αμινοξύ Λ-σιτρουλίνη κάνει καλό στην καρδιά και βελτιώνει την κυκλοφορία. Έρευνες έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο και η σιτρουλίνη αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που οδηγεί σε μεγαλύτερο κίνητρο για σεξ.

Πηγή: ladylike.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13