search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:37
MENU CLOSE

Έχετε iPhone; Διαγράψτε αμέσως αυτές τις εφαρμογές (ΛΙΣΤΑ)

24.10.2019 18:50
Τι συμβαίνει αν ένα iPhone φορτιστεί με 100 φορτιστές (Video) - Media

 

Σε αντίθεση με άλλη ψηφιακά οικοσυστήματα, η Apple θεωρείται ότι παρέχει στους χρήστες της την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, καθώς ακολουθώντας την τακτική του «περιτειχισμένου κήπου» θέτει τρομακτικά αυστηρούς όρους σε όσους παράγουν εφαρμογές για το iOS.

Ωστόσο, ακόμα και τα… απαραβίαστα iPhone κινδυνεύουν από εφαρμογές «δούρειους ίππους» οι οποίες κρύβουν κακόβουλο λογισμικό το οποίο κλέβει προσωπικά δεδομένα των χρηστών, πλημμυρίζει τη συσκευή με διαφημίσεις και γενικώς προκαλεί προβλήματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τελευταία μελέτη της εταιρείας ασφαλείας διαδικτύου Wandera, στο App Store της Αpple εντοπίστηκαν 17 εφαρμογές που περιείχαν κακόβουλο λογισμικό, τύπου trojan horse, το οποίο γεμίζει το κινητό με διαφημίσεις και αυτό δεν είναι το χειρότερο πρόβλημα.

Το ίδιο λογισμικό κλέβει δεδομένα από το κινητό τηλέφωνο, τα κρυπτογραφεί και τα στέλνει σε εξωτερικό server, αυξάνοντας κατά πολύ τον κίνδυνο η συσκευή να μετατραπεί σε «ζόμπι» απατεώνων. Επίσης, οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι εφαρμογές αυτές είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.

Οι επίμαχες εφαρμογές, οι οποίες είναι ακόμα διαθέσιμες σε ορισμένες χώρες είναι οι εξής:

Πληροφορίες: Forbes

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28