search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:37
MENU CLOSE

Χ.Α.: Οι πωλητές δείχνουν να ελέγχουν την τάση

25.10.2019 11:01
Χ.Α.: Οι πωλητές δείχνουν να ελέγχουν την τάση - Media

 

Με αρνητικά πρόσημα, αλλά απόλυτα ελεγχόμενες απώλειες, κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, με τους ενεργούς επενδυτές να έχουν προσηλωμένη την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται, στις εξελίξεις όσον αφορά το μέτωπο του “Brexit”, αλλά και στα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύονται.

Έτσι, “η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πήρε κάποια απόφαση, για την διάρκεια της παράτασης του ‘Brexit’ την Παρασκευή”, όπως μετέδωσε το Reuters.

“Η επόμενη συνάντηση των αντιπροσώπων της ΕΕ είναι προγραμματισμένη να γίνει τη Δευτέρα”, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, “δεν υπήρξε συμφωνία, όσον αφορά τη διάρκεια της καθυστέρησης”.

Από την άλλη, στις 94,6 μονάδες παρέμεινε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, όσον αφορά τη Γερμανία. Ήταν ελαφρώς υψηλότερος από το χαμηλό επτά ετών, στο οποίο είχε “προσγειωθεί” τον Αύγουστο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του FactSet, ανέμεναν ότι θα κινηθεί χαμηλότερα, στις 94,4 μονάδες.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της συνεδρίασης, οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. επιμένουν να κινούνται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, ο γενικός δείκτης δοκιμάζει τιμές χαμηλότερα των 870 μονάδων, ενώ στα γνωστά επίπεδα των τελευταίων ημερών παραμένει ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει υποχωρήσει μέχρι τις 864,22 μονάδες (-1,12%), για να δώσει σχετική αντίδραση στην συνέχεια, ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 18 εκατ., από τα οποία τα 5,9 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων κινούνται προς νέα ιστορικά χαμηλά, η εικόνα στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δείχνει ότι την τάση την ελέγχουν οι πωλητές, ενώ ακόμα πιο μειωμένο δείχνει το αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE25, με θετικό πρόσημο διασώζονται μόνο οι ΟΛΠ (+0,22%), ΑΔΜΗΕ (+0,95%) και Μυτιληναίος (+1,12%).

Από τις μετοχές που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα, οι μεγαλύτερες απώλειες για Alpha Bank (-1,28%), Eurobank (-1,47%), Aegean Airlines (-1,11%), Εθνική (-1,24%), Σαράντη (-1,12%), Jumbo (-1,03%), 3E (-1,21%) και Fourli (-2,19%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του γενικού δείκτη υψηλότερα των 876 – 878 μονάδων, ή έστω το γύρισμα σε θετικό, τελικό, πρόσημο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:35