search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:15
MENU CLOSE

28η Οκτωβρίου: Το τριήμερο της μεγάλης φυγής!

26.10.2019 07:14
28η Οκτωβρίου: Το τριήμερο της μεγάλης φυγής! - Media

 

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων της Ελλάδας για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Με πλοία, αεροπλάνα και αυτοκίνητα φεύγουν για τη μίνι αυτή απόδραση που προσφέρει φέτος ο εορτασμός της εθνικής εορτής τη Δευτέρα.

Εικόνα που επιβεβαιώνεται κι από την μεγάλη κίνηση που σημειώνεται στις εθνικές οδούς, καθώς και στις εξόδους των πόλεων. Μεγάλη ταλαιπωρία που ξεκίνησε για τους οδηγούς ήδη από εχθές Παρασκευή με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το μποτιλιάρισμα δύο χιλιομέτρων σχεδόν, δημιουργήθηκε τις απογευματινές ώρες στην Αττική Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα.

Μέχρι το μεσημέρι είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας περισσότερα από 25 χιλιάδες αυτοκίνητα. Μεγάλη η κίνηση και στα λιμάνια. Σε ισχύ έχουν τεθεί τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας και η απαγόρευση διέλευσης φορτηγών στα ρεύματα εξόδου των εθνικών οδών.

Ιδιαίτερα αυξημένη από το πρωί ήταν η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά. Οι περισσότεροι επέλεξαν τα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού για την τριήμερη απόδραση τους. Μικρή ταλαιπωρία υπέστησαν οι 289 επιβάτες του πλοίου Διονύσιος Σολωμός αφού λίγο πριν την αναχώρησή του παρουσίασε μηχανική βλάβη. Τελικά απέπλευσε με δίωρη καθυστέρηση για δυτικές Κυκλάδες.

Αυξημένη χωρίς προβλήματα είναι και η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο. Η έξοδος του τριημέρου αναμένεται αυξημένη κατά 19% σε σχέση με το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή και από τις 16.00 έως τις 21.00 δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου των μεγάλων εθνικών οδών.

Την Δευτέρα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η ίδια απαγόρευση θα ισχύει στο ρεύμα εισόδου.

«Κρατάει» η καλοκαιρία

Ο καιρός θα είναι σύμμαχος των εκδρομέων καθ΄όλη την διάρκεια του τριημέρου. Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές αναμένονται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου.

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη προβλέπεται για αύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στην Αττική γενικά αίθριος με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 27 βαθμούς. Ίδιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 09 έως 25 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 26, στην Ήπειρο από 2 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 25, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48