search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:53
MENU CLOSE

Γιατί οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ πέταξαν στη θάλασσα τα πτώματα του Οσάμα και του αλ Μπαγκντάντι

29.10.2019 19:01
Γιατί οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ πέταξαν στη θάλασσα τα πτώματα του Οσάμα και του αλ Μπαγκντάντι - Media
 
Στη θάλασσα πέταξαν το πτώμα του ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ που πραγματοποίησαν την αποστολή δολοφονίας στη βορειοδυτική Συρία των περασμένο σαββατοκύριακο.
 
Όπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ, η διαδικασία ήταν παρόμοια με αυτή που είχε χρησιμοποιηθεί για τον Οσάμα μπιν Λάντεν, τον διαβόητο ηγέτη της αλ Κάιντα, ο οποίος είχε εκτελεστεί το 2011 στο Πακιστάν.
 
Όπως εξηγούν αναλυτές, η πρακτική αυτή εφαρμόζεται προκειμένου να μην υπάρχει γνωστό σημείο ταφής για τρομοκράτες, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί σε τόπο λατρείας από τους οπαδούς τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι το σαββατοκύριακο άνδρες της «Δύναμης Δέλτα» εντόπισαν τον αλ Μπαγκντάντι στη βορειοανατολική Συρία, όπου και τον στρίμωξαν, υποχρεώνοντάς τον να ανατιναχθεί μαζί με τρία παιδιά του.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:53