search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:01
MENU CLOSE

«Έσπασε ταμεία» η νέα συμφωνία για τα F-35 – Ίλιγγος με τα ποσά

30.10.2019 19:02
a_u.s._air_force_pilot_navigates_an_f-35a_lightning_ii_aircraft_assigned_to_the_58th_fighter_squadron_33rd_fighter_wing_into_position_to_refuel_with_a_kc-135_stratotanker_assigned_to_the_336th_air_refueling_130516-f-x-1.jpg
 
«Σπάει τα ταμεία» η νέα τροποποιημένη σύμβαση για τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35 που υπεγράφη ανάμεσα στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό και την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, με τα ποσά να προκαλούν «πονοκέφαλο».
 
Η ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας αναφορικά με την τροποποίηση σύμβασης με την Lockheed Martin αναφορικά με το stealth μαχητικό αεροσκάφος F-35, στέλνει «μήνυμα» για την ενίσχυση και την αναβάθμιση όχι μόνο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των ευρωπαίων συμμάχων τους.
 
Ειδικότερα, πρόκειται για μια τροποποίηση σύμβασης, ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπει την παράδοση 114 αεροσκαφών F-35 Lightning II για την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, το Σώμα Πεζοναυτών και το Πολεμικό Ναυτικό.
 
Τι περιλαμβάνει η τροποποιημένη σύμβαση
Η τροποποίηση αυτή κάνει λόγο για προμήθεια:
  • 48 αεροσκαφών F-35A για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF)
  • 20 αεροσκαφών F-35B για το Σώμα Πεζοναυτών
  • 9 αεροσκαφών F-35C για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (U.S Navy).
Ωστόσο, σε αυτή περιλαμβάνονται και οι παραδόσεις μέσω Foreign Military Sales :
  • 12 αεροσκαφών F-35A στη Νορβηγία,
  • 15 αεροσκαφών F-35A στην Αυστραλία
  • 8 αεροσκαφών F-35A και 2 αεροσκαφών F-35B στην Ιταλία
Τέλος, στο πλαίσιο της νέας τροποποίησης της σύμβασης, προβλέπεται και η ενσωμάτωση αναβαθμισμένων λειτουργικών στοιχείων, βάσεων δεδομένων, λογισμικών και συστημάτων ασφαλείας του stealth μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς.
 
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφορικά με την χρηματοδότηση και την ροή των κεφαλαίων στο νέο αυτό «χρυσό deal» υπολογίζεται αρχικά στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η σύμβαση συνολικά υπολογίζεται περίπου στα 34 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ παράλληλα μειώνεται το κόστος ανά αεροσκάφος σε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια.
 
Η συμφωνία ολοκληρώθηκε μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας και την Lockheed Martin, η οποία εγγυάται και την σταθερότητα της παραγωγής του stealth μαχητικού αεροσκάφους.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:00