search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:39
MENU CLOSE

Κρήτη: «Τσέπωσαν» 25.000 ευρώ για να γλιτώσουν επιχειρηματίες από «έλεγχο» του ΣΔΟΕ

31.10.2019 06:51
Οικονομικό έγκλημα: Πιο γρήγορα η παραγραφή μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής - Ποιους ευνοεί η διάταξη - Media

 

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου τρεις υποθέσεις απάτης και ακόμη τέσσερις απόπειρες απάτης, που διαπράχθηκαν σε βάρος επτά ατόμων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δυο ημεδαποί (45χρονη και 46χρονος) και 37χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, από τρεις ημεδαπούς ηλικίας 47, 70 και 40 ετών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, που δημοσιεύει το zarpanews.gr, οι επιτήδειοι προσέγγιζαν τους ανυποψίαστους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και με πρόσχημα πως επίκειται έλεγχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά για να αποφύγουν την διαδικασία.

Ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Μάιου 2019 έως και τέλη Αυγούστου 2019 οι ανωτέρω διέπραξαν από κοινού επτά (7) περιπτώσεις απάτης τρεις (3) τετελεσμένες και τέσσερις (4) απόπειρες σε βάρος επιχειρηματιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43