search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:17
MENU CLOSE

Γερμανία: Ο Στάινμαϊερ κάνει λόγο για «δύο ΗΠΑ», πριν και επί Τραμπ

01.11.2019 07:23
Γερμανία: Ο Στάινμαϊερ κάνει λόγο για «δύο ΗΠΑ», πριν και επί Τραμπ - Media

 

Τις προ Τραμπ Ηνωμένες Πολιτείες, για την υποστήριξή τους κατά την επανένωση της Γερμανία, ευχαρίστησε ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ σε ομιλία του στη Βοστώνη, όπου εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε επίσης ότι το Βερολίνο δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στην Ουάσιγκτον όπως τότε.

Η Γερμανία οφείλει στις ΗΠΑ «την ενότητά της και την ελευθερία της», υπογράμμισε ο Στάινμαϊερ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ινστιτούτο Γκέτε στη Βοστώνη.

«Είμαστε και παραμένουμε βαθιά δεμένοι με εκείνη την Αμερική. Ευχαριστούμε, Αμερική!», τόνισε.

Στh συνέχεια ωστόσο, ο Γερμανός πρόεδρος υπογράμμισε τις τεράστιες διαφορές εκείνης της εποχής με τη σημερινή διμερή συνεργασία.

«Εκείνη η Αμερική πάντοτε ήθελε και υποστήριζε μια ενωμένη Ευρώπη. Εκείνη η Αμερική ήθελε αληθινή εταιρική σχέση και φιλία με αμοιβαίο σεβασμό. Πολλά από αυτά δεν μοιάζουν αυτονόητα σήμερα», τόνισε.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Στάινμαϊερ πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Είναι η δεύτερη φορά που ο Στάινμαϊερ επισκέπεται τις ΗΠΑ ως πρόεδρος της Γερμανίας. Καμία από τις δύο δεν έχει επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:16