search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:20
MENU CLOSE

Τουρκία: Σύλληψη 11 υπόπτων για συνδέσεις με το ISIS

01.11.2019 09:37
Τραβάει επικίνδυνα το σχοινί η Τουρκία: Συνεχίζουμε ακάθεκτοι σε Αιγαίο-Λιβύη - Media

 

Συλλήψεις 11 υπόπτων για συνδέσεις με το ISIS, συμπεριλαμβανομένων στόχων υψηλού επιπέδου, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στην κεντρική Τουρκία, όπως ενημερώνει το Anadolou Pοst.

Στο πλαίσιο των ενεργειών κατά του Ισλαμικού Κράτους, οι ομάδες ασφαλείας διεξήγαγαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε διάφορες τοποθεσίες στην περιοχή του Cankiri.

Ένα άτομο που έχει κατηγορηθεί πως υπήρξε βοηθός του τελευταίου αρχηγού της τρομοκρατικής ομάδας Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι – που σκοτώθηκε σε μια επιχείρηση των ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο – βρίσκεται μεταξύ των υπόπτων.

Υπό τον Μπαγκντάντι, το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε μεγάλες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας από το 2013, διεκδικώντας τελικά τη δημιουργία ενός χαλιφάτου στην περιοχή καθώς σχεδίαζε και πραγματοποιούσε επιθέσεις πολύ πέρα ​​από τον κύριο εδαφικό προπύργιό του.

Από όταν αναγνώρισε το Ισλαμικό Κράτος ως τρομοκρατική ομάδα το 2013, η Τουρκία δέχθηκε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως τις δέκα βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, επτά βομβιστικές επιθέσεις και τέσσερις ένοπλες με αποτέλεσμα το θάνατο 315 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και στρατιωτών.

Σε απάντηση αυτών των επιθέσεων, η Τουρκία ξεκίνησε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της, εξουδετερώνοντας 3.500 μέλη του ISIS και συλλαμβάνοντας 5.500 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:20