search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:13
MENU CLOSE

Δεν πέρασε η πρόταση Παναθηναϊκού και Πανιωνίου για κατάργηση του -6

01.11.2019 16:54
4940133.jpg

 

Η επιθυμία των Παναθηναϊκού και Πανιωνίου για κατάργηση του μέτρου της αφαίρεσης βαθμών στις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League δεν θα υλοποιηθεί.

Το θέμα συζητήθηκε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αλλαγή μιας και υπήρξαν αντιδράσεις από ομάδες που υποστήριξαν ότι δεν είναι δυνατό οι ποινές για την αδειοδότηση να αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι.

Αποφασίστηκε τελικά, ομόφωνα, να διατηρηθεί και τη φετινή σεζόν το -6 για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια λόγω χρεών και το πρόστιμο των 20.000 ευρώ για τις ΠΑΕ που έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας. 

Το καλοκαίρι του 2018 ο Παναθηναϊκός δεν είχε πάρει άδεια και είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι βαθμών. Η ποινή αρχικά η ποινή ήταν υποβιβασμός αλλά άλλαξε την τελευταία στιγμή. Την επόμενη χρονιά τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών ο Πανιώνιος.

Επίσης, αποφασίστηκε να συσταθεί Επιτροπή για να συζητήσει με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενστάσεις που υπάρχουν για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που πρόκειται να εισαχθεί σύντομα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στη συνέχεια να πάρει το δρόμο για ψήφιση.

Η ανακοίνωση για τις αποφάσεις που πάρθηκαν:

1. Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως οι ποινές των μη αδειοδοτημένων ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 παραμείνουν ως έχουν.

2. Ομόφωνα αποφασίστηκε η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες κωδικοποιήθηκαν από εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, περί τροποποίησης της αθλητικής νομοθεσίας (Ν.2725/1999 κ.λπ.). Στο πλαίσιο αυτό, επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος Αθ. Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα αιτηθεί άμεσα θεσμική συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να τεθούν υπόψη του συγκεκριμένες προτάσεις.

3. Ομόφωνα εγκρίθηκε η παροχή εξουσιοδότησης στον Πρόεδρο του Δ.Σ. για τη δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παραγωγή αγώνων του τηλεοπτικού φορέα ΕΡΤ για τους αγώνες του Β’ Γύρου και των Playoffs / Playouts και η επιλογή αναδόχου σε συνεννόηση με τις τέσσερις Π.Α.Ε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10