search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:01
MENU CLOSE

Μετριάζεται ο ενθουσιασμός στις αγορές ομολόγων με το βλέμμα στην δημοπρασία του ΟΔΔΗΧ

05.11.2019 16:14
Ομόλογα: Η υπερπροσφορά ασκεί πιέσεις στις τιμές των ομολόγων της περιφέρειας - Media

 

Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ομομλόγων στη δευτερογενή αγορά.

Η απόδοση του 10ετούς κυμαίνονταν το απόγευμα στο 1,21% από 1,18%, χθες.

Στο 0,406% από 0,400% χθες αυξήθηκε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα και οι τιμές των περισσοτέρων ομολόγων στην ευρωζώνη, καθώς αρχίζει να μετριάζεται ο ενθουσιασμός που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες. Έτσι, με ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η δημοπρασία από τον ΟΔΔΗΧ των τρίμηνων εντόκων, προκειμένου να «δοκιμαστεί» η αρνητική απόδοση των τίτλων.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 29 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 19 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 10ετές ομόλογο, με 11 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,21% από 1,19% χθες, έναντι 0,31% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,52% από 1,55%.

Στην αγορά συναλλάγματος, πτωτικά κινείται η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, καθώς το ευρώ διαπραγματευόταν, νωρίς το απόγευμα, στα 1,1070 δολάρια από το επίπεδο των 1,1126 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Αρνητικό το κλίμα για το ευρώ, καθώς εντείνεται η ανησυχία για τον ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας.

Το συμβούλιο των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης περιόρισε την πρόβλεψη ανάπτυξης για το 2020 σε 0,9%, ποσοστό χαμηλότερο από το ποσοστό που πρόβλεπε η κυβέρνηση τον Οκτώβριο, (1%) σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine, την Τρίτη.

Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Φόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο Reuters δήλωσε ότι αναμένει από την νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ να εφαρμόσει μια «πολύ λογική» νομισματική πολιτική που σέβεται τα όρια της εντολής της ΕΚΤ.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,273%. Στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,337%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,408% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,42%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1109 δολάρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:00