search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:26
MENU CLOSE

Επίθεση μασκοφόρων ενόπλων με 17 νεκρούς σε φυλάκιο στα σύνορα Τατζικιστάν-Ουζμπεκιστάν

06.11.2019 05:36
Επίθεση μασκοφόρων ενόπλων με 17 νεκρούς σε φυλάκιο στα σύνορα Τατζικιστάν-Ουζμπεκιστάν - Media

 

Μια ομάδα αποτελούμενη από 20 ενόπλους που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με μάσκες επιτέθηκε στο φυλάκιο Ισκαμπόντ, στα σύνορα του Τατζικιστάν με το Ουζμπεκιστάν, 15 εξ αυτών εξουδετερώθηκαν, άλλοι πέντε συνελήφθησαν, ενώ δυο Τατζίκοι, στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας, επίσης σκοτώθηκαν, γνωστοποίησε η Κρατική Επιτροπή Εθνικής Ασφαλείας (ΚΕΕΑ) του Τατζικιστάν στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, «μια ένοπλη ομάδα 20 μασκοφόρων, που χρησιμοποίησε πυροβόλα όπλα, επιτέθηκε στο συνοριακό φυλάκιο υπ’ αριθμόν 4 “ Ισκαμπόντ” μιας στρατιωτικής μονάδας του Σουλταναμπάντ στα σύνορα με το Ουζμπεκιστάν, 60 χιλιόμετρα από τη Ντουσαμπέ», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Επιτροπής. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δράστες άρπαξαν πέντε τουφέκια εφόδου. «Κατόπιν επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων, 15 μέλη της ένοπλης ομάδας εγκληματιών σκοτώθηκαν, [άλλα] πέντε συνελήφθησαν. Ένας συνοριοφύλακας και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών», κατά την ΚΕΕΑ. Οι ταυτότητες και τα κίνητρα των δραστών δεν έχουν εξακριβωθεί. Διενεργείται έρευνα για την υπόθεση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:25