search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:01
MENU CLOSE

Οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής φέρνουν χαμόγελα, selfies και ποτάκια στον ΣΥΡΙΖΑ 

07.11.2019 04:00
Οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής φέρνουν χαμόγελα, selfies και ποτάκια στον ΣΥΡΙΖΑ  - Media

 

Με τους βουλευτές του βγήκε το βράδυ της Δευτέρας στου Ψυρρή ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Οι βουλευτές βγάλανε selfies με τον πρόεδρο, ήπιαν ποτάκια, ήταν μες τα χαμόγελα! Εμφανώς σε χαλαρή διάθεση το κόμμα της Αξ. Αντιπολίτευσης παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής με ένα τόνο ευφορίας. 

Η αλληλοφαγωμάρα στο Κίνημα Αλλαγής και συγκεκριμένα στο ΠΑΣΟΚ, καθότι το άλλοτε κραταιό κόμμα οδηγείται σε συνέδριο (23-24 Νοεμβρίου) κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη ΝΔ να χαμογελούν και να νιώθουν πολιτικά πιο άνετα. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ διότι ενώ βρίσκεται σε φάση ανασύνταξης μετά την ήττα στις εκλογές δε θέλει να βλέπει προς το κέντρο να δημιουργείται μία συντονισμένη γραμμή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε καμία περίπτωση δεν ήθελε αλλαγή της ηγεσίας. Από την άλλη η γαλάζια παράταξη που μπορεί να δείχνει αφοσιωμένη στα κυβερνητικά της καθήκοντα βλέποντας όμως παράλληλα τις εξελίξεις στον ενδιάμεσο χώρο προσδοκά μόνο οφέλη. 

Όπως σημειώνουν ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, δε φοβίζει το κόμμα τους, αλλά αλλαγή αρχηγού σημαίνει διαφορετική προσέγγιση, άλλος κόσμος, με το κόμμα του Αλ. Τσίπρα πέρα από την αντιπολίτευση που πρέπει να ασκεί στην κυβέρνηση, να οφείλει να έχει στραμμένο το βλέμμα του προς το κέντρο και να παρακολουθεί τις εξελίξεις πιο ζεστά. 

«Από το ‘17 και μετά οι κινήσεις που δεν βοήθησαν να υπηρετήσουμε την εντολή των 220.000 ανθρώπων… Ξεκινήσαμε πολύ περισσότεροι και φτάσαμε να είμαστε το ΠΑΣΟΚ plus του κ. Καμίνη». Αυτή η δήλωση ανήκει στον Νίκο Ανδρουλάκη και θα μπορούσε να πεις κανείς ότι αποτυπώνει και την εικόνα που υπάρχει στο Κίνημα Αλλαγής αυτή τη στιγμή. 

Ο Ν. Ανδρουλάκης, που απουσίαζε από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, αλλά αναγνώρισε τον εαυτό του στις σκληρές κατηγορίες που διατύπωσε η Φ. Γεννηματά, επέκρινε την αρχηγό του ΠΑΣΟΚ πως τώρα χάνεται η ευκαιρία για ένα συνέδριο που θα αποτελούσε «πολιτικό αντίβαρο» στο συνέδριο ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί ο Αλ. Τσίπρας «με δυνάμεις από τον χώρο μας». Είπε ότι «είναι θεσμική ασέβεια η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα σφραγίδας, ενώ επί της ουσίας αυτό το 8% στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ». Πάντως επισήμανε ότι κανείς δεν μιλάει για δυαρχία και ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας. Ο κ. Ανδρουλάκης υπήρξε ο ηττημένος στην αναμέτρησή του με τη Φώφη Γεννηματά το 2017. Από κοντά και ο Παύλος Γερουλάνος που απέσυρε την υποψηφιότητά του για το ΔΣ της ΚΕΔΕ. 

Η αντιπαράθεση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και δυστυχώς για το Κίνημα Αλλαγής, αυτό ευχαριστεί και βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:01