search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:43
MENU CLOSE

Το μυστήριο βαθαίνει: Γιατί τα F-117 πετούν πάνω από τη διαβόητη «Area 51»

06.11.2019 16:52
Το μυστήριο βαθαίνει: Γιατί τα F-117 πετούν πάνω από τη διαβόητη «Area 51» - Media
 
Από το 2008 ως σήμερα, ένα από τα πλέον διαβόητα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, το F-117, γνωστό ως «Γεράκι της Νύχτας» αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και σταδιακά τα 59 stealth βομβαρδιστικά που είχαν κατασκευαστεί άρχισαν να αποσυναρμολογούνται.
 
Ωστόσο, παρατηρητές έχουν διαπιστώσει ότι ένα ή δύο από τα διαβόητα αεροσκάφη όχι μόνο δεν έχουν αποσυρθεί, αλλά συνεχίζουν να πραγματοποιούν πτήσεις στη Νεβάδα, χωρίς να είναι γνωστοί οι λόγοι που τα F-117 πραγματοποιούν πτήσεις.
 
Το μυστήριο, ωστόσο, βαθαίνει, όταν οι παρατηρητές διαπίστωσαν ότι τα «Γεράκια της Νύχτας» πετούν πάνω από την βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Γκρουμ Λέικ, γνωστή ως «Area 51», για την οποία έχουν ακουστεί τα μύρια όσα.
 
Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη βάση αποτελεί έναν χώρο για την πραγματοποίηση δοκιμών σε απόρρητα σχέδια των ΗΠΑ όσον αφορά στην αεροπορία, είτε αφορούν σε πειραματικά αεροσκάφη είτε σε μαχητικά αντιπάλων χωρών.
 
Εικάζεται δε ότι τα F-117 χρησιμοποιούνται για να δοκιμάζονται αισθητήρες και ειδικές αμυντικές τακτικές για την αντιμετώπιση stealth αεροσκαφών, καθώς η ευδόκιμη θητεία των F-117 ήταν που «γέννησε» τα F-22 και F-35.
 
Κατά τα λοιπά, η «Area 51» παραμένει ένα μυστήριο, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι χρησιμοποιείται για τα διαβόητα «μαύρα σχέδια» της αεροπορίας των ΗΠΑ.
 
Πληροφορίες: National Interest
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:42