search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:24
MENU CLOSE

«Αραράτ»: Προσωπικά βαρέλια με μπράντι έχουν στην Αρμενία Παπούλιας και Παυλόπουλος

07.11.2019 10:57
«Αραράτ»: Προσωπικά βαρέλια με μπράντι έχουν στην Αρμενία Παπούλιας και Παυλόπουλος - Media

 

Ένα προνόμιο, διαφορετικό από τα άλλα, έχουν οι Έλληνες Πρόεδροι της Δημοκρατίας – τουλάχιστον οι δύο τελευταίοι – όπως αναφέρει το κονκλάβιο της Καθημερινής.

Ειδικότερα το προνόμιο τους αυτό είναι η διατήρηση κάβας αλκοόλ για 100 χρόνια. Κα μάλιστα όχι οποιουδήποτε αλκοολ , αλλά παλαιοωμενου μπράντι. Το προνόμιο αυτό έχουν τόσο ο Κάρολος Παπούλιας, όσο και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Το προνόμιο τους βρίσκεται στην Αρμενία, στο εργοστάσιο που παρασκευάζει το διάσημο μπουκάλι «Αραράτ». Εκεί βρέθηκε χθες και ο Παυλόπουλος και υπέγραψε το βαρέλι του, που όπως του είπαν θα ανοιχτεί σε 100 χρόνια.

 

Τι είναι το «Αραράτ»

Το Αραράτ (στυλιζαρισμένο ως ArArAt), είναι εμπορικό σήμα αρμενικού μπράντι (με στυλ κονιάκ) που παράγεται από την Εταιρεία Μπράντι του Ερεβάν από το 1887.

Παράγεται από αρμενικά λευκά σταφύλια και νερό πηγής, σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο. Τα “συνηθισμένα μπράντι” του σήματος είναι ηλικίας μεταξύ 3 και 6 ετών. Το “ηλικιωμένο μπράντι” είναι μεταξύ 10 και 30 ετών.

Οι συγγραφείς ενός βιβλίου του 2003 του έγραψαν ότι είναι «αναμφίβολα η κορυφή των κορυφών των ανατολικοευρωπαϊκών μπράντι».

Το μπράντι Αραράτ κατά κύριο λόγο πωλούνται σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και μεταξύ αυτών, τη Ρωσία, τη Γεωργία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία. Στις ρωσόφωνες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, το αρμενικό κονιάκ διατίθεται στην αγορά ως αρμενικό κονιάκь

.

Το Αραράτ στην πολιτική

Ένα ατεκμηρίωτο ανέκδοτο ισχυρίζεται ότι κατά τη Διάσκεψη της Γιάλτας, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ήταν τόσο εντυπωσιασμένος με το αρμενικό κονιάκ Ντβιν που του έδωσε ο Ιωσήφ Στάλιν όπου ζητούσε αρκετά μπουκάλια του κονιάκ να αποστέλλονται σε αυτόν κάθε χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην προσωπική του βίλα στο Σότσι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε στον τότε Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέβιντ Κάμερον ένα μπουκάλι αρμενικού μπράντι ως δώρο, υπενθυμίζοντας την προσφορά του Στάλιν στον Τσώρτσιλ το 1945.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:24