search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:42
MENU CLOSE

Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια σε «παιχνίδια πολέμου» με τορπίλες (Video)

09.11.2019 15:09
Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια σε «παιχνίδια πολέμου» με τορπίλες (Video) - Media

 

Δύο πυρηνοκίνητα ρωσικά υποβρύχια πρωταγωνίστησαν σε υποβρύχια «μονομαχία» εκτοξεύοντας, μάλιστα, τορπίλες στο πλαίσιο άσκησης στη Θάλασσα Μπάρεντς.

Σε υποβρύχια «μονομαχία» ενεπλάκησαν δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια από τον βόρειο στόλο της Ρωσίας, στο πλαίσιο άσκησης στη Θάλασσα Μπάρεντς. Πρόκειται για υποβρύχια Project 945A Kondor που το ΝΑΤΟ αποκαλεί «Sierra II».

Τα δύο υποβρύχια εκτόξευσαν μάλιστα τορπίλες το ένα εναντίον του άλλου, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα RBC.

«Το πιο δύσκολο και κρίσιμο στάδιο των κοινών υποθαλάσσιων ελιγμών ήταν η πυροδότηση τορπίλης στους υποβρύχιους στόχους. Τα πληρώματα πραγματοποίησαν αυτή την άσκηση με τρόπο μονομαχίας», ανέφερε το γραφείο Τύπου.

Πέραν της υποβρύχιας μονομαχίας, η στρατιωτική άσκηση περιελάμβανε αναζήτηση και καταδίωξη και προσπάθειες να ξεγελάσουν τον αντίπαλο χρησιμοποιώντας παρεμβολές και ψεύτικους στόχους.

Το Project 945A Kondor είναι πυρηνοκίνητο υποβρύχιο που μπορεί να εκτελέσει ταχύτατες επιθέσεις και πρόσφατα χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό «The National Interest» ως «το καλύτερο υποβρύχιο για το οποίο δεν έχετε ακούσει ποτέ». Ο βόρειος στόλος διαθέτει μόλις δύο τέτοια υποβρύχια που κατασκευάστηκαν το 1990 και 1993.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:40