search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:39
MENU CLOSE

Έληξε ο συναγερμός για τσουνάμι στο Ελ Σαλβαδόρ

11.11.2019 20:45
Έληξε ο συναγερμός για τσουνάμι στο Ελ Σαλβαδόρ - Media

 

Κανένα τσουνάμι δεν εντοπίστηκε στα ανοιχτά του Ελ Σαλβαδόρ, μολονότι οι αρχές της χώρας είχαν προειδοποιήσει νωρίτερα ότι ένα στρατιωτικό αμερικανικό αεροσκάφος είδε ένα πιθανό παλιρροϊκό κύμα να κατευθύνεται προς τις ακτές.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σαν Σαλβαδόρ ανέφερε μέσω του Twitter ότι αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας είδε ένα “πιθανό τσουνάμι” σε απόσταση 600 μιλίων (965 χιλιόμετρα) από το Ελ Σαλβαδόρ και τη Νικαράγουα. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να εκκενώσουν τις παράκτιες περιοχές.

Ωστόσο ο Ορλάνδο Τεχάδα, στέλεχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Ελ Σαλβαδόρ, διαβεβαίωσε ότι “δεν υπήρξε απολύτως καμία καταγραφή τσουνάμι”. Αμέσως μετά η πρεσβεία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε και αυτή ότι δεν διαπιστώθηκε “καμία δραστηριότητα” που θα μπορούσε να προκαλέσει το φαινόμενο αυτό.

“Όμως, δεδομένης της ταχύτητας με την οποία κινούνται τα παλιρροϊκά κύματα, το θεωρήσαμε συνετό να μοιραστούμε αμέσως αυτήν την πληροφορία”, πρόσθεσε.

Οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:35