05/06/2020 07:20:19

Γάλλος στρατηγός στον αρχιτέκτονα που επισκευάζει την Παναγιά των Παρισίων: «Βούλωσε το στόμα σου» (Video)

Γάλλος στρατηγός στον αρχιτέκτονα που επισκευάζει την Παναγιά των Παρισίων: «Βούλωσε το στόμα σου» (Video) - Media

 

Η καταστροφή της Παναγιάς των Παρισίων από τη φωτιά ήταν τεράστια. Οι Γάλλοι έχουν πέσει με τα μούτρα στην ανοικοδόμηση του ναού, και συχνά πυκνά δεν λείπουν οι εντάσεις και οι προστριβές.

Γενικό επιθεωρητή του έργου, ο Εμμανουέλ Μακρόν, έχει βάλει τον στρατηγό Ζαν - Λουί Γκορζελίν. Ο Μακρόν και ο στρατηγός έχουν σαν όνειρο, ο θόλος του ναού να μην είναι σαν τον αρχικό θόλο πριν τη φωτιά, αλλά να είναι λίγοι πιο φουτουριστικός και να δείχνει το μέλλον. Ο αρχιτέκτονας Φιλίπ Βιλνέβ που με την ομάδα του έχουν αναλάβει το πενταετές σχέδιο ανοικοδόμησης, έχουν θέσει σαν βασική προϋπόθεση όλα να γίνουν όπως ήταν πριν και να μην ξεφύγει τίποτε (ακόμη και ο θόλος) από το πώς ήταν η Παναγια των Παρισίων, πριν την καταστροφή.

Στρατηγός και αρχιτέκτονας έχουν έρθει πολλές φορές σε προστριβή για το σχέδιο που θα ακολουθηθεί.

Η κατάσταση ξέφυγε πρόσφατα στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση κατά την οποία ο στρατηγός Γκορζελίν ρωτήθηκε για το έργο και απάντησε: «Καλά θα κάνει ο αρχιτέκτονας να βουλώσει το στόμα του και να κάνει περισσότερη δουλειά»

Τα λόγια του στρατηγού ανέβηκαν στο twitter όπως και το βίντεο με τα όσα λέει και οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν έντονες. Οι περισσότεροι ζητούσαν την παραίτηση του και τον προέτρεπαν να αφήσει τον αρχιτέκτονα να κάνει τη δουλειά του.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.