10/08/2020 05:15:07

Βραζιλία: «Θερίζουν» τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και ο Μπολσονάρο περικόπτει τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Κορωνοϊός-Βραζιλία: Είναι ή δεν είναι θετικός στον ιό ο Μπολσονάρο; - «Όχι» λέει ο ίδιος - Media
 
Περικοπές στη σεξουαλική διαπαιδαγώγιση προωθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ζαΐχ Μπολσονάρο στη Βραζιλία, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεί δείχνουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) στη χώρα.
 
Όπως αναφέρει το Newsweek, ακολουθώντας την πορεία που η ακραία χριστιανική δεξιά έχει ήδη επιβάλλει σε διάφορα κρατίδια της χώρας, ο Μπολσονάρο φαίνεται έτοιμος να περάσει νόμο ο οποίος θα περικόπτει τα κονδύλια για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
 
Ο ακροδεξιών τάσεων Μπολσονάρο έχει εκφράσει την άποψη ότι αν δεν διδάσκονται τα παιδιά για το σεξ, θα αργούν να αποκτήσουν σεξουαλικές δραστηριότητες, παρότι οι αντίπαλοί του τονίζουν ότι τα παιδιά θα μάθουν για το σεξ ούτως ή άλλως.
 
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Βραζιλίας έχει πλειστάκις εκφραστεί αρνητικά για την ομοφυλοφιλία και τους γκέι, πράγμα που εντείνει τη διάθεσή του να περιορίσει τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία.
 
Η άλλη πλευρά, ωστόσο, επισημαίνει ότι ο περιορισμός της διδασκαλίας του σεξ αυξάνει τις επαφές χωρίς προφύλαξη, με αποτέλεσμα τα κρούσματα σύφιλης να έχουν «χτυπήσει κόκκινο» τα τελευταία χρόνια στη Βραζιλία.
 
Παράλληλα, υπάρχει ανησυχία ότι η τακτική αυτή θα κάνει κακό σε προγράμματα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του AIDS στη χώρα, όπου τα κρούσματα μόλυνσης νέων ανδρών με τον ιό HIV έχουν τριπλασιαστεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.