search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:22
MENU CLOSE

Απόγνωση στην Βενετία: Τρίτη πλημμύρα σε μια εβδομάδα

17.11.2019 17:17
Απόγνωση στην Βενετία: Τρίτη πλημμύρα σε μια εβδομάδα - Media
 
Σε κλείσιμο της πλατείας του Αγίου Μάρκου προχώρησαν την Κυριακή οι αρχές στη Βενετία, καθώς η πόλη πλημμύρισε για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
 
Την ίδια ώρα βροχοπτώσεις σαρώνουν την υπόλοιπη Ιταλία και εκδόθηκαν προειδοποιήσεις στη Φλωρεντία και την Πίζα.
 
Την Κυριακή η στάθμη του νερού στη Βενετία ανέβηκε στα 150 εκατοστά, χαμηλότερα μεν από τα 187 εκατοστά της προηγούμενης Τρίτης, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα 50 ετών, επικίνδυνο δε.
 
“Μέγιστη προσοχή για την σημερινή παλίρροια” έγραψε στο twitter ο δήμαρχος της πόλης Λουίτζι Μπρουνιάρο, εκτιμώντας ότι μέχρι στιγμής οι ζημιές από το εισερχόμενο αλμυρό νερό έχουν ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.
 
“Η πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι κλειστή. Πρώτα η ασφάλεια”, πρόσθεσε, καθώς το θαλασσινό νερό άρχιζε να κατακλύζει την ήδη “πνιγμένη” ιστορική πόλη, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
Πηγή: news247.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:22