search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:13
MENU CLOSE

Πάτρα: Παρέδιδε το παιδί της στους βασανιστές του – Το έβαζαν να ζητιανεύει

18.11.2019 16:20
Πάτρα: Παρέδιδε το παιδί της στους βασανιστές του - Το έβαζαν να ζητιανεύει - Media

 

Ότι παρέδιδε τον ανήλικο γιο της σε δύο άνδρες που τον ανάγκαζαν να επαιτεί κατηγορήθηκε μία γυναίκα από τη Ρουμανία που κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου της Πάτρας, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το best.gr, η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες όμως και τώρα αλλά και στο πρωτόδικο δικαστήριο κρίθηκε ένοχη. Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη και πήρε το δρόμο για τη φυλακή όπου βρίσκεται εδώ και 21 μήνες.

Πρωτόδικα η γυναίκα (συνελήφθη το 2018) είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη ενώ αυτή τη φορά της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Δύο άνδρες μοίραζαν ρόλους και είχαν στήσει μία «καλοστημένη μπίζνα» με παιδιά που εξανάγκαζαν σε επαιτεία

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η μητέρα που κατηγορήθηκε για εμπορία ανθρώπου οδηγούσε το παιδί της σε ένα μαρτύριο καθώς οι δύο άντρες στους οποίους το παρέδιδε χρησιμοποιούσαν βία προκειμένου να το εξαναγκάσουν να επαιτεί και να παίρνουν τα χρήματα που «κέρδιζε».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάλι με το κατηγορητήριο το παιδί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι βρισκόταν έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ, στην Πατρών-Αθηνών και ζητιάνευε.

Στο δικαστήριο ο υπεύθυνος του σούπερ μάρκετ κατέθεσε ότι δε γνώριζε τη γυναίκα και ότι δεν την είχε δει ποτέ μαζί με το ανήλικο παιδί. Σύμφωνα με όσα είπε πολλές φορές προσπάθησε να διώξει τους δύο άνδρες που εξανάγκαζαν το παιδί να επαιτεί. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ήταν πάντα επιθετικοί ενώ δε δίσταζαν να τον απειλήσουν.

Υποστήριξε ότι είδε πολλές φορές τα παιδιά και το ξανθό αγοράκι (γιο της κατηγορούμενης) να συνεχίζουν να επαιτούν ακόμα και όταν νύχτωνε.

Η μπίζνα ήταν κερδορά καθώς την ημέρα υπήρχαν στο σούπερ μάρκετ μέχρι 2.000 πελάτες. Αν έστω από τους 800 αποσπούσαν ο, 20 έως 0,50 λεπτά, συγκέντρωναν ένα μεγάλο ποσό. τα χρήματα βέβαια οι δύο άνδρες φρόντιζαν να τα μαζεύουν συχνά και να μη τα αφήνουν στα παιδιά που ζούσαν το μαρτυριό τους είτε στο υπόγειο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ είτε στον εξωτερικό του χώρο.

«Πολλές φορές οι πελάτες έγιναν μάρτυρες περιστατικών βίας» κατέθεσε ενώπιων του δικαστηρίου εξηγώντας και πόσο περίπου μπορούσαν να είναι τα κέρδη από την «επιχείρηση».

Φυσικά κλήθηκε και η αστυνομία η οποία μετά από επιχείρηση προχώρησε σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση οι δύο άνδρες και τα παιδιά που εξανάγκαζαν σε επαιτεία κάθε πρωί κάτω από ένα δέντρο μοίραζαν τα πόστα.

«Οι δύο ενήλικοι έδιναν εντολές ενώ όταν κάποιο παιδί δεν εκτελούσε σωστά την αποστολή του, το χτυπούσαν» ανέφερε.

Όπως εξήγησε σε μια τέτοια στοιχείο υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας και όλη η ομάδα οδηγήθηκε στο Τμήμα. Από εκεί και πέρα ξετυλίχθηκε το κουβάρι και ο ρόλος του καθένα μέσα στην «καλοστημένη. μπίζνα».

Σημειώνεται ότι παιδί σήμερα είναι 15 χρονών και ζει με τον πατέρα του στη Ρουμανία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:11