28/02/2020 05:02:07

Στην Κύπρο ο Πάπας το 2020

Στην Κύπρο ο Πάπας το 2020  - Media

 

Ο Πρόεδρος της Κύπρου απηύθυνε χθες πρόσκληση προς τον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί την Κύπρο και η πρόσκληση έγινε αποδεκτή και θα διευθετηθεί για το 2020.

«Η αποδοχή της πρόσκλησης», αναφέρει η ανακοίνωση της προεδρίας, «μας γεμίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση, διότι η παρουσία ενός ηγέτη όπως ο Πάπας, με ένα όραμα ιδιαίτερα σύγχρονο απέναντι στα όσα προβλήματα η ανθρωπότητα και γενικά ο άνθρωπος αντιμετωπίζει, είναι πάρα πολύ σημαντική, λαμβανομένης υπόψη και της προσπάθειας μέσα από τον διαθρησκευτικό διάλογο να επιτευχθεί ειρήνη και σταθερότητα ανά το παγκόσμιο».

Σύμφωνα με τον Νικο Αναστασιάδη «απομένει να διευθετηθεί (η επίσκεψη Πάπα) κατά τον επόμενο χρόνο, που εξ συμπτώσεως γιορτάζονται τα 60 χρόνια από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα δέκα χρόνια από την τελευταία επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο».

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «ο Ποντίφικας είναι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που όχι μόνο άκουσε αλλά γνώριζε και κατανοεί τις δυσκολίες που προκαλούνται ως αποτέλεσμα της εισβολής και κατοχής αλλά και εκνόμων ενεργειών εκ μέρους της Τουρκίας».

Κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό, ο Πρόεδρος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, καθώς και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, που απαρτιζόταν από τον πρέσβη της Δημοκρατίας στην Αγία Έδρα Γιώργο Πουλίδη, τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος και ο Πάπας αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας χάρισε στον Πάπα Φραγκίσκο μια ασημένια καπνιστομέρρεχα και ένα βιβλίο με τίτλο «Πολυθρησκευτική Κύπρος», ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος χάρισε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ένα αντίγραφο χαλκογραφίας της βασιλικής εκκλησίας του Αγίου Πέτρου του 1545 μ.Χ. και την εγκύκλιό του για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.