04/08/2020 17:50:15

Ένα πλωτό νησί που φτιάχτηκε από σκουπίδια (Video)

Ένα πλωτό νησί που φτιάχτηκε από σκουπίδια (Video) - Media

 

Από σκουπίδια που συλλέγονται στη λιμνοθάλασσα του Αμπιτζάν, στην Ακτή του Ελεφαντοστού δημιουργήθηκε ένα μικρό νησί.

Η ιδέα ανήκει στον Γάλλο μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών Έρικ Μπέκερ που επί 6 χρόνια μάζευε τα σκουπίδια για τη δημιουργία του.

«Ανακάλυψα τη λιμνοθάλασσα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, όπως είναι η ρύπανση. Κι έτσι σιγά σιγά η ιδέα μου για την κατασκευή ενός τουριστικού σκάφους μετατράπηκε σε ένα σύστημα, σε ένα θέρετρο, χρησιμοποιώντας τη ρύπανση της λιμνοθάλασσας», δήλωσε.

Το νησί ζυγίζει 200 τόνους και είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς παράγει τη δική του ηλεκτρική ενέργεια, λίπασμα και νερό.

Σημειώνεται ότι το νερό της λιμνοθάλασσας είναι μολυσμένο.

Ο υπεύθυνος προώθησης του έργου Μπερανζέρ Οτοκόρε επισήμανε ότι «είναι ένα καλό έργο και πιστεύω ότι στο μέλλον θα υπάρχουν πολλά πλωτά νησιά όπως αυτό, καθώς το τμήμα σχεδιασμού των λιμνοθαλασσών τάσσεται υπέρ των έργων αυτού του είδους. Έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε πλωτά νησιά σε όλη την Ακτή του Ελεφαντοστού, κάτι που θα ήταν καταπληκτικό για εμάς».

Το νησί άνοιξε για το κοινό πριν από έναν χρόνο και πάνω από 100 άτομα το επισκέπτονται κάθε εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.