16/01/2021 02:36:48

Συγκροτείται η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και στήριξη στον στόχο Τσίπρα για διεύρυνση - Αιχμές για δημοσιεύματα - Media
 
Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έλαβε τις τελικές αποφάσεις για την συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ένα διευρυμένο όργανο που θα αποτελείται από τα νυν μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, από πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έμειναν εκτός κοινοβουλίου, καθώς και από στελέχη που προέρχονται από την Προοδευτική Συμμαχία αλλά και προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, πιθανόν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
 
Η Επιτροπή αυτή θα ασχοληθεί με τα θέματα της διεύρυνσης και της σχετικής καμπάνιας που τρέχει αυτό το διάστημα, και με την προετοιμασία του Συνεδρίου. Το συνέδριο σύμφωνα με κομματικές πηγές, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί τελικώς μετά το Πάσχα.
 
Το νέο αυτό όργανο αναμένεται να συνεδριάσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά. Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν κομματικές πηγές η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της και θα συνεδριάσει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με αντικείμενο την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ - κάτι που πολλοί εντός του κόμματος ζητούσαν να γίνει στο συνέδριο αλλά δεδομένου ότι ο χρόνος διεξαγωγής του πάει πιο μακριά κρίθηκε ότι η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να περιμένει.
 
Επίσης, το διεθνές συνέδριο με θέμα τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων για μια προοδευτική ευρωπαϊκή προοπτική αναμένεται να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο.
 
Τέλος, αποφασίστηκε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.