12/07/2020 16:40:03

Αρσένης κατά κυβέρνησης για παρακολουθήσεις πολιτών: Ή ψεύδονται ή έχουν χάσει τον έλεγχο της αστυνομίας (Video)

Καταγγελία Αρσένη για το θάνατο της δημοσιογράφου Χ. Τζαναβάρα: Ήταν θύμα κορωνοϊού; Την άφησαν αβοήθητη στο σπίτι - Media

 

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό καταγγελιών από άτομα με ενεργή πολιτική δράση, οι οποίοι βρήκαν συσκευές γεωεντοπισμού (GPS tracker) στα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες τους, άσκησε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

 «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είτε γνωρίζει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης πολιτών με κοινωνική δράση και το αποκρύπτει, είτε έχει χάσει τον έλεγχο ενός κομματιού της αστυνομίας. Το ένα ενδεχόμενο συναγωνίζεται το άλλο στην επικινδυνότητα για την δημοκρατία. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή και δυστυχώς κλιμακούμενη. Αφορά ενεργούς πολίτες με αντιρατσιστική και περιβαλλοντική δράση. Αφορά την κατάφορη παραβίαση των άρθρων 5 και 7 του Συντάγματος. Έφερα στην ολομέλεια και κατέθεσα στα πρακτικά μηχάνημα παρακολούθησης που βρήκε πολίτης στην μοτοσικλέτα του. Ο υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες, όπως είχε αρνηθεί πριν λίγο καιρό τις κατηγορίες για αστυνομική βία, για να έρθει πριν λίγες μέρες να συστήσει ειδική επιτροπή για την αντιμετώπιση της», ανέφερε. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.