search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:32
MENU CLOSE

Ήρθαν για διακοπές, ερωτεύτηκαν παράφορα και έγιναν.. .Κρητικιές (Video)

02.12.2019 07:40
Ήρθαν για διακοπές, ερωτεύτηκαν παράφορα και έγιναν.. .Κρητικιές (Video)     - Media

 

Είναι από χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης και έκαναν την Κρήτη δική τους πατρίδα!

Από την Σουηδία και την Φινλανδία και από την Γαλλία μέχρι την Ολλανδία και τη Γερμανία, γυναίκες που έχουν κάνει τις δικές τους οικογένειες στο νησί μαζί με τους συζύγους τους και τα παιδιά τους μιλούν για τις δικές τους ιστορίες στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» στην ΚΡΗΤΗ TV.

Στη διάρκεια της εκπομπής, η Petra από την Γερμανία, η Evelyn από την Ολλανδία και πολλές ακόμα κυρίες από διαφορές χώρες της Ευρώπης, μίλησαν για τις «διαδρομές» της ζωής τους μέχρι να κάνουν την Κρήτη την δεύτερη τους πατρίδα.

Τα παράτησε όλα και ήρθε στην Κρήτη

Ιδιαίτερη είναι η ιστορία της Evelyn Solten που γνώρισε τον σύζυγό της Μανόλη Σταυρουλάκη στις διακοπές της το 1995. Μάλιστα, ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος με αποτέλεσμα να τα παρατήσει όλα στην Ολλανδία και να έρθει να ζήσει στην Κρήτη

Μάλιστα, συγκίνηση επικράτησε όταν η οικογένεια της Evelyn, η οποία βρισκόταν στο στούντιο μαζί με τον άντρα της Μανόλη και το μικρό τους γιό, Μάριο… αιφνιδιάστηκε τηλεφωνικά από το μεγάλος τους γιο τον Ηλία που σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη στην ταβέρνα που… της άλλαξε τη ζωή

Η Petra Burcyk ήρθε στην Κρήτη για διακοπές το Μάιο 1992 μαζί με την ξαδέλφη της. Όταν ζήτησαν από το ξενοδοχείο όπου έμεναν να τους προτείνουν μια κρητική ταβέρνα για να γευτούν τοπικές μεζέδες, τους πρότειναν ένα εστιατόριο στο Κουτουλουφάρι. Σίγουρα η Petra κατά την επίσκεψη της στην συγκεκριμένη ταβέρνα δεν πίστευε ότι θα άλλαζε όλη της η ζωή! Εκεί η νεαρή γυναίκα γνώρισε τον Αριστείδη Βασιλειάδη και πολύ γρήγορα τον ερωτεύτηκε.

Μάλιστα, επέστρεψε στην Χερσόνησο τον Ιούλιο του 1992 για να εγκατάλειψή την Γερμανία οριστικά τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

Η Petra ζούσε στο Μάινς της Γερμανίας και για να πάει στην δουλεία της πήγαινε καθημερινά στη Βασιλεία της Ελβετίας. Μάλιστα, για να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα έλαβε αρχικά άδεια 9 μηνών από την εργασία της, έως ότου η ζωή της «βαφτεί» με… χρώμα κρήτικό!

Σήμερα η Petra ζει στην Χερσόνησο και μαζί με τον Αριστείδη έχουν αποκτήσει μια κόρη την Ιζαμπέλα, που σπουδάζει μαθηματικός στο Καρλόβασι της Σάμου.

Μάλιστα, ξεχωριστή στιγμή στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» ήταν η σύνδεση μέσω skype με το Κρλοβασι, όπου η κόρη της μίλησε για την εμπειρία ενός παιδιού που έχει δύο μητρικές γλώσσες, κουβαλάει δύο κουλτούρες από δύο αγαπητές πατρίδες.

Προωθεί το Κρητικό λάδι στην πατρίδα της

Η Petra σήμερα ασχολείται με την ελαιοπαραγωγη μιας και εκμεταλλεύεται το λιόφυτο της οικογένειας στην περιοχή της Κεράς.

Μάλιστα αγαπά τόσο πολύ την αγροτική ζωή και το κρητικό ελαιόλαδο που κάθε Ιανουάριο ταξιδεύει στο Μάινς της Γερμανίας και πουλά το λάδι της παραγωγής της στην λαϊκή αγορά της γερμανικής πόλης.

Μάλιστα η ίδια δηλώνει ότι δεν θα εγκατέλειπε ποτέ την Κρήτη για να γυρισει στην Γερμανία. Μέσα από την δραστηριότητα της με το κρητικό ελαιόλαδο έχει μυήσει πολλούς Γερμανούς στην μοναδική κρητική διατροφή μιας και στο Μάινς μαγειρεύει και κρητικές λιχουδιες.

Η αγάπη της Petra δεν σταματά όμως εκεί μιας και έχει φέρει και πολλούς Γερμανούς τουρίστες στο νησί μας.

Η ίδια εκμυστηρεύτηκε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» και μια άσχημη εμπειρία της από τα χρόνια της κρίσης, όταν έπρεπε να απαντά σε ορισμένους Γερμανούς που μιλούσαν άσχημα για την Ελλάδα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην Γερμανία υπερασπιζόμουν την Ελλάδα και στην Ελλάδα την Γερμανία.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, πραγματοποιήθηκε μια απευθείας σύνδεση με το Κουτουλουφάρι στην Χερσόνησο, όπου οι τηλεθεατές γνώρισαν τον πολιτιστικό σύλλογο «Βριτόμαρτις», που αποτυπώνει τον πολυπολιτισμικό του χαρακτήρα με μέλη από κάθε γωνία της Ευρώπης.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:32