search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:09
MENU CLOSE

Νίκος Γεωργιάδης: Απαλλαγή λόγω… παραγραφής για την ασέλγεια σε ανήλικο – Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 28 μήνες φυλάκιση

02.12.2019 09:53
Γεωργιάδης: Βγάζει «λάδι» την εκκλησία για τα Θεοφάνεια - «Μην είμαστε άδικοι, έβαλε πλάτη» (Audio) - Media

 

Σε απαλλαγή του πρώην βουλευτή Νίκου Γεωργιάδη, λόγω παραγραφής, για την υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικο για την οποία είχε καταδικαστεί σε πρωτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα  πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρείται ήσσονος σημασίας και να παραγράφονται, όλα τα πλημμελήματα  ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων», ανέφερε στην αγόρευσή της η Εισαγγελεας της έδρας, δηλώνοντας υποχρεωμένη να δεχτεί την ένσταση παραγραφής που προβλήθηκε από την πλευρά Γεωργιάδη.

Τελικά, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων οδηγήθηκε στην παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην βουλευτή, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Σημειώνεται, ότι σε πρωτο βαθμό την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη είχε αποφασίσει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κρίνοντάς τον ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58