search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:33
MENU CLOSE

X.A.: Προσπάθεια παραμονής, υψηλότερα των 900 μονάδων

02.12.2019 12:06
Το twitter γλεντάει τους ναζί της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή - Media

 

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους ενεργούς επενδυτές να παρακολουθούν τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται και να προσπαθούν να προβλέψουν τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα, ανάπτυξη για τέταρτο συνεχόμενο μήνα σημείωσε ο μεταποιητικός τομέας της Κίνας τον Νοέμβριο. Ο δείκτης ΡΜΙ των ιδιωτικών εταιρειών Caixin Media και Markit ενισχύθηκε στις 51,8 μονάδες, από 51,7 τον Οκτώβριο. Το αποτέλεσμα ήταν υψηλότερο από το όριο των 50 μονάδων, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Για δέκατο συνεχόμενο μήνα συρρικνώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο. Ο τελικός δείκτης ΡΜΙ της IHS Markit, τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε στις 46,9 μονάδες, υψηλότερα από τις 45,9 μονάδες του Οκτωβρίου και ανώτερα από τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις για 46,6 μονάδες.

Στη Γερμανία, ο ΡΜΙ του τομέα μεταποίησης κινήθηκε ελαφρώς ανοδικά, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων πέντε μηνών, στις 44,1 μονάδες.

Ελαφρώς υψηλότερα ο δείκτης μεταποίησης PMI και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 48,9 μονάδες.

Επαναφέρει δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που εισάγονται από Βραζιλία και Αργεντινή ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω Twitter.

“H Βραζιλία και η Αργεντινή είναι σε πλεονεκτική θέση με την υποτίμηση του νομίσματός τους, κάτι που δεν είναι καλό για τους αγρότες μας. Γι’ αυτό, άμεσα, επαναφέρω τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που φτάνουν στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες”, τονίζει.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και ελάχιστα πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μέσα σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος, λίγο μεγαλύτερο των πέντε μονάδων και προσπαθώντας να κρατηθεί υψηλότερα των 900 μονάδων, ενώ σε σχετικά χαμηλά επίπεδα παραμένει ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 902,41 (+0,09%) και 897,15 μονάδων (-0,49%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 25,5 εκατ., από τα οποία τα 3,3 εκατ., αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχωρίζουν θετικά οι ΑΔΜΗΕ (+1,61%) και ΔΕΗ (+3,46%), ενώ οι μεγαλύτερες πιέσεις σημειώνονται σε Alpha Bank (-1,36%), Eurobank (-1,26%), Viohalco (-1,60%) και 3E(-1,45%).

Εν τω μεταξύ, τη διάθεση 30 εκατομμυρίων μετοχών της ΕλβαλΧαλκόρ σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Viohalco. Κατά τις ίδιες πηγές η διαδικασία του βιβλίου προσφορών θα τρέξει αύριο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Αποβλέπει δε στην ενίσχυση του free float και της εμπορευσιμότητας του τίτλου. Axia και Euroxx έτρεξαν τις παρουσιάσεις και έχουν την ευθύνη του βιβλίου.

Να σημειωθεί ότι με σημερινή της ανακοίνωση, η ΕλβαλΧαλκόρ αρκέστηκε να σημειώσει προς τις χρηματιστηριακές αρχές ότι “δεν έχει λάβει πληροφόρηση από τη Viohalco, τον βασικό της μέτοχο, για οποιαδήποτε συναλλαγή αυτού επί μετοχών της και θα ενημερώσει τους επενδυτές, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, εφόσον λάβει σχετική πληροφόρηση”.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα και μετά την ισόποση αύξηση και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, οι μετοχές της εταιρείας Νάκας είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τελική ονομαστική αξία μετοχής €0,60 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,09 ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρείας με καταβολή μετρητών. Προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης: €1,9700.

Επίσης, από σήμερα, εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών τα 79.721.775 δικαιώματα (ΛΑΜΔΑΔ) της εταιρείας Lamda Development συμμετοχής στην πρόσφατη ΑΜΚ με καταβολή μετρητών, διαπραγματεύσιμα από 02/12/2019 έως και 11/12/2019, με ελεύθερο ημερήσιο όριο διακύμανσης και τιμή εκκίνησης δικαιώματος €0,6080. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 2/12/2019, έως και 16/12/2019.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα είναι θετική ένδειξη το κλείσιμο του γενικού δείκτη, υψηλότερα των 900 μονάδων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:33