search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:52
MENU CLOSE

«Μούδιασμα» από Σταϊκούρα: Μεσαία τάξη όσοι παίρνουν από 450€ το μήνα (Video)

02.12.2019 12:29
«Μούδιασμα» από Σταϊκούρα: Μεσαία τάξη όσοι παίρνουν από 450€ το μήνα (Video) - Media

 

Προαναγγελία νέας φοροεπιδρομής χαρακτηρίστηκε από πολλούς η αναφορά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τη μεσαία τάξη στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων, όρισε τη μεσαία τάξη, όπως την αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και με βάση την προσέγγιση του ΟΟΣΑ.

«Ως μεσαία τάξη χαρακτηρίζονται τα νοικοκυριά με ένα άτομο που εισοδηματικά κινούνται μεταξύ 6.294 και 16.783 ευρώ, με δύο άτομα μεταξύ 8.901 και 23.735 ευρώ, και με τρία άτομα μεταξύ 10.901 και 29.069 ευρώ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η έννοια της μεσαίας τάξης διαφέρει σημαντικά από την έννοια του μέσου εισοδήματος, καθώς η πρώτη διαμορφώνεται και από άλλους περιουσιακούς και κοινωνικούς παράγοντες.

Παρά λοιπόν τις υποσχέσεις για ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, αρκετοί φορολογούμενοι ετοιμάζονται ξανά για την φορογκιλοτίνα.

Το ζήτημα της λεγόμενης «μεσαίας τάξης», έχει στο παρελθόν γίνει εστία σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης, όπως το Νοέμβριο του 2017 όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης δήλωνε στη Βουλή, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε συνειδητά τη μεσαία τάξη και επιβάρυνε τους συνεπείς φορολογούμενους για να στηρίξει τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, προκαλώντας την οργή της αντιπολίτευσης.

Το επίμαχο στιγμιότυπο στο τέλος του βίντεο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43