search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:09
MENU CLOSE

Smirting: Η ερωτική «παρενέργεια» του αντικαπνιστικού νόμου

02.12.2019 16:04
Smirting: Η ερωτική «παρενέργεια» του αντικαπνιστικού νόμου - Media

 

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έχει διάφορες συνέπειες: νυχτερινά μαγαζιά χωρίς ατμόσφαιρα… αιθαλομίχλης, αλλά και πολλούς εκνευρισμένους καπνιστές που υποχρεούνται πλέον να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν.

Ακριβώς αυτή η συγκέντρωση των καπνιστών έξω από τα μαγαζιά, ωστόσο, έχει δημιουργήσει ένα φαινόμενο άκρως ενδιαφέρον, το οποίο περιγράφεται με τη λέξη «smirting», που προέρχεται από τις λέξεις smoking και flirting, δηλαδή, καπνίζω και φλερτάρω.

Το φαινόμενο του smirting πρωτοπαρατηρήθηκε στη Νέα Υόρκη το 2003 και στην Ιρλανδία το 2004, οπότε και επιβλήθηκε ένας εξαιρετικά αυστηρός αντικαπνιστικός νόμος.

Σύμφωνα με κοινωνιολόγους και ανθρωπολόγους, το γεγονός ότι οι καπνιστές αισθάνονται διωκόμενοι τους βοηθά να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς και συχνά οι δεσμοί αυτοί μετεξελίσσονται σε ερωτικές σχέσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, το 2007 και το 2008 σχεδόν ένα στα τέσσερα ζευγάρια στην Ιρλανδία αποκάλυψαν ότι άρχισαν τη σχέση τους καπνίζοντας έξω από μαγαζιά.

Μάλιστα, το smirting θεωρείται τόσο επιτυχημένο που σταδιακά στους συγκεντρωμένουν καπνιστές έξω από τα μαγαζιά προσπαθούν να… χωθούν και μη καπνιστες, ελπίζοντας σε καλές ερωτικές ευκαιρίες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:09