search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:14
MENU CLOSE

Διαματάρης: Η πρώτη ρωγμή στην κυβέρνηση και η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού 

06.12.2019 09:00
Διαματάρης: Η πρώτη ρωγμή στην κυβέρνηση και η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού  - Media

 

Η χθεσινή (Πέμπτη) παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη, υφυπουργού εξωτερικών αρμόδιου για θέματα του απόδημου ελληνισμού ήταν μία αναμενόμενη εξέλιξη. Βέβαια, λίγες ώρες πριν την παραίτησή του η κυβέρνηση δια μέσου του εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα έλεγε ότι το «θέμα είναι λήξαν». Τελικά δεν ήταν. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο κ. Διαματάρης εμφανίζεται ως Chief Executive Officer τόσο στην εταιρεία National Herald INC, την εταιρεία δηλαδή που εκδίδει τον «Εθνικό Κήρυκα», όσο και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις.

Όπως προβλέπει ο κανονισμός, «οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της Kυβέρνησης, των Yφυπουργών και του Προέδρου της Bουλής αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους» (άρθρο 81). 

Πέρα από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, υπήρξαν και αποκαλύψεις για το βιογραφικό του καθώς είχε ανύπαρκτο μεταπτυχιακό στο Columbia. «Βαρύ» θέμα για έναν άριστο! 

Στο βιογραφικό του διαβάζουμε: ήταν εκδότης της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» στη Νέα Υόρκη, η οποία διανύει το 104ο έτος από την έκδοσή του και είναι η μόνη ημερήσια ελληνόφωνη εφημερίδα του απόδημου ελληνισμού. Πριν 21 χρόνια εξέδωσε και τον εβδομαδιαίο αγγλόφωνο Εθνικό Κήρυκα, με τον ίδιο τίτλο “The National Herald”. O κ. Διαματάρης έχει αφιερώσει τις δυνάμεις του στην έγκυρη ενημέρωση των Ελλήνων των ΗΠΑ, στην ανάγκη διατήρησης της εθνικής ταυτότητας και στην προώθηση των Εθνικών θεμάτων.

Πέρα από τις οικογενειακές σχέσεις που έχει με την οικογένεια Μητσοτάκη, ο κ. Διαματάρης, πράγμα που απορρέει και από τη δήλωση παραίτησης, στην οποία όπως μας ενημερώνει «αγαπά τον Πρωθυπουργό», είναι και ο άνθρωπος που ξέρει όσο κανείς τα ζητήματα των Ελλήνων του Εξωτερικού. 

Ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις. Ήταν ο εκδότης που ενημέρωνε τους Έλληνες της Νέας Υόρκης για χρόνια. Ένα πρόσωπο που θα κάθε κυβέρνηση θα ήθελε, πόσω μάλλον η παρούσα, που έχει τοποθετήσει το «θέμα της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού» (περίπου 350.000) στην κορυφή της ατζέντας. 

Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση θεωρούσε αρχικά το θέμα του κ. Διαματάρη λήξαν. Οι αποκαλύψεις συνέχιζαν και έτσι τον… «παραίτησαν». Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη να ήταν το πρόσωπο που ολοκλήρωσε την απομάκρυνση του. 

Στο πρόσωπο του Αντώνη Διαματάρη εντοπίζεται και η πρώτη κυβερνητική ρωγμή η οποία θα δείξει εάν και πώς θα επηρεάσει την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:13