search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:09
MENU CLOSE

Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, ισχυρή τραπεζική άνοδος στο Χ.Α.

11.12.2019 12:24
Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, ισχυρή τραπεζική άνοδος στο Χ.Α. - Media

 

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές, κινούνται τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις σημερινές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve και παρακολουθούν την εξέλιξη των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο ακολουθούν οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ, αλλά και η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη κυβέρνησης, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν τω μεταξύ, η μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά (ΙΡΟ) του κόσμου, αυτή της Saudi Aramco, που ξεπέρασε τις προσδοκίες, ξεκίνησε διαπραγμάτευση σήμερα Τετάρτη στο χρηματιστήριο του Ριάντ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, “η μετοχή της κρατικής εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του πετρελαίου ενισχύεται 10%, φτάνοντας στα 35,2 ριάλ (9,38 δολάρια), από 32 ριάλ που τιμολογήθηκε στην ΙΡΟ, δίνοντας αποτίμηση $1,88 τρισ.”.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τέσσερις ώρες συνεδρίασης, δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη ανοδική αντίδραση με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο, στον απόηχο της χθεσινής κατάθεσης στη Βουλή του σχεδίου “Ηρακλής”, για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων των τραπεζών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. έχουν κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, σχετικά ενισχυμένος δείχνει και ο τζίρος, ενώ ο γενικός δείκτης δοκιμάζει τιμές υψηλότερα των 880 μονάδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει καταγράψει, μέχρι στιγμής, υψηλό στις 881,45 μονάδες (+2,30%), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 51 εκατ., από τα οποία τα 12 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Το +4,19% του τραπεζικού δείκτη, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για το ποιος κλάδος ηγείται της ανοδικής αντίδρασης, ενώ τουλάχιστον ικανοποιητική είναι η εικόνα στο ταμπλό των μη τραπεζικών blue chips, όπου δεν υπάρχει τίτλος που να κινείται με αρνητικό πρόσημο.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχωρίζουν οι Alpha Bank (+4,92%), Eurobank (+4,38%), Εθνική (+3,51%), Πειραιώς (+3,56%), ΔΕΗ (+5,40%), Ελλάκτωρ (+5,12%), ΟΠΑΠ (+3,71%), Σαράντης (+3,58%) και Jumbo (+3,23%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα είναι θετική ένδειξη το κλείσιμο του γενικού δείκτη κοντά στα υψηλά ημέρας, με αύξηση των συναλλαγών και του αριθμού των ημερήσιων πρωταγωνιστών, με επόμενο στόχο τις 890 μονάδες, σε επίπεδο γενικού δείκτη.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, έπαυσε η διαπραγμάτευση των 2.760.000 (KA) μετοχών της εταιρείας Καρέλιας, προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες (ΚΟ) μετοχές. Η επαναδιαπραγμάτευση των νέων 2.760.000 (ΚΟ) μετοχών της εταιρείας ορίζεται για την 16/12/2019.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:09