search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:33
MENU CLOSE

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και σφοδροί άνεμοι (Χάρτες)

13.12.2019 10:26
Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική - Media

 

Νέο κύμα κακοκαιρίας καταφθάνει από σήμερα το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τους θυελλώδεις ανέμους αλλά και τις χαλαζοπτώσεις .

Το κύμα έρχεται από το δυτικά ενώ μέχρι το βράδυ του Σαββάτου θα έχει περιοριστεί στα νοτιοανατολικά.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

Την Παρασκευή (13-12-2019)

Από τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και από τη νύχτα στην Κρήτη.

Το Σάββατο (14-12-2019)

Εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, αναμένεται να επηρεαστούν:

  • από τις πρώτες πρωινές ώρες η ανατολική Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η δυτική Μακεδονία,
  • από τις πρωινές ώρες η ανατολική Στερεά και οι Κυκλάδες,
  • από το μεσημέρι η Εύβοια, οι Σποράδες, η Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και η Θράκη
  • από το απόγευμα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα δυτικά, από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τη νύχτα βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου.

Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν:

  • στα δυτικά από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, νότιοι νοτιοδυτικοί 8, που τη νύχτα θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς πρόσκαιρα στο Ιόνιο τα 10 μποφόρ και σταδιακά από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ.
  • στα ανατολικά από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, νότιοι 8, που στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν το Σάββατο στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, μέχρι το απόγευμα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:33