search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:55
MENU CLOSE

«Φωτιά» το ίντερνετ στην Ελλάδα: Έχουμε το 9ο ακριβότερο στον κόσμο (πίνακας)

13.12.2019 12:45
Αποζημίωση θα δικαιούνται οι πολίτες αν είναι πλασματικές οι ταχύτητες στο ίντερνετ - Media

 

Την 9η θέση ανάμεσα σε 62 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο καταλαμβάνει η Ελλάδα όσον αφορά στο κόστος του Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, η έρευνα που διεξήγαγε το Picodi.com μελέτησε τις τιμές των 233 μεγαλύτερων παρόχων οπτικών ινών σε 62 χώρες. Όπως επισημαίνεται, η έρευνα περιλαμβάνει μόνο απεριόριστα πακέτα διαδικτύου, χωρίς τηλεόραση ή τηλέφωνο ενώ δείχνει τη μέση τιμή του διαδικτύου ινών για τους κατοίκους που προσφέρονται από τους μεγαλύτερους παρόχους της χώρας, σύμφωνα με την τιμολόγηση στις επίσημες ιστοσελίδες τους.

Στην κορυφή της λίστας με το ακριβότερο Διαδίκτυο, βρίσκεται η Νότια Αφρική με 79 ευρώ τον μήνα για internet 100 Mbps. Σε χώρες όπως η Ισλανδία ή η Νορβηγία οι χρήστες του Διαδικτύου πληρώνουν περισσότερα από 62 ευρώ το μήνα. Στην Ελλάδα πληρώνουμε περίπου 47,90 ευρώ για πακέτο 100 Mbps.

Αντίθετα το Ιnternet είναι η φθηνότερο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Μολδαβία (8,74 ευρώ τον μήνα), η Ρωσία (6,96 ευρώ τον μήνα) και η Ουκρανία (5,60 ευρώ τον μήνα).

πινακας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:55