09/08/2020 08:54:25

Σταμενίτης για προϋπολογισμό: Τον χρωστάμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες

Σταμενίτης για προϋπολογισμό: Τον χρωστάμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες - Media

 

«Στον προϋπολογισμό του 2020 ενσωματώνονται όσα είχε πει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, αποκαθιστώντας έτσι την αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού στα μάτια των Ελληνίδων και των Ελλήνων», ανέφερε, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης.

«Είναι ένας προϋπολογισμός που εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της σημερινής Κυβέρνησης απέναντι στους Έλληνες πολίτες, ένας προϋπολογισμός που σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα, που επιτρέπει στην Ελλάδα άφοβα και με αυτοπεποίθηση να στρέψει το βλέμμα στο μέλλον, αφήνοντας πίσω μια ταραγμένη δεκαετία, ένας προϋπολογισμός που χρωστάμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες από το 2015», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και επισήμανε πως, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το σχέδιο του εθνικού προϋπολογισμού δεν περιέχει πρόσθετα μέτρα, αλλά αντίθετα, περιλαμβάνει ελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις συνολικού ύψους 1,18 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Αναφέρθηκε εξάλλου στα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού προσανατολισμένα στην ενίσχυση της οικονομίας μέσα από την επενδυτική πρωτοβουλία, δημόσια και ιδιωτική, που «αποπνέει αισιοδοξία θέτοντας παράλληλα στόχους ρεαλιστικούς, ισορροπώντας ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη και αποτελεσματικότητα και στην κοινωνική δικαιοσύνη».

Η ψήφιση του προϋπολογισμού, είπε ο κ. Σταμενίτης «ολοκληρώνει το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ακριβώς όπως άρχισε, δηλαδή με απόλυτη συνέπεια λόγων και πράξεων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.