search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:44
MENU CLOSE

Δυσοίωνος Γκορμπατσόφ: Η εμμονή των ΗΠΑ με τα όπλα είναι τρέλα

17.12.2019 14:28
Δυσοίωνος Γκορμπατσόφ: Η εμμονή των ΗΠΑ με τα όπλα είναι τρέλα - Media
 
Έκκληση προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ξαναρχίσει τις διαβουλεύσεις με τη Μόσχα για μείζονες συμφωνίες για των έλεγχο των εξοπλισμών απηύθυνε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, προειδοποιώντας ότι η κατάρρευση των συμφωνιών αυτών μπορεί να οδηγήσε σε παγκόσμια καταστροφή.
 
Μιλώντας στην ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun, ο Γκορμπατσόφ προειδοποίησε ότι η Συμφωνία για τους Αντιβαλλιστικούς Πυραύλους και αυτή για τους Πυραύλους Μέσου Βεληνεκούς κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, οδηγώντας ΗΠΑ και Ρωσία σε νέο εξοπλιστικό πυρετό, κάτι που αυξάνει τους κινδύνους πυρηνικό πόλεμο.
 
Μάλιστα, ο τελευταίος πρόεδρος της ΕΣΣΔ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι η απειλή αποχώρησής της από τη συμφωνία για τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση που θα διέλυε την εύθραυστη ισορροπία ειρήνης που έχει επιτευχθεί με τις συμφωνίες αυτές.
 
«Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να απελευθερωθούν από οιαδήποτε υποχρέωση και να αποκτήσουν πλήρη στρατιωτική κυριαρχία», είπε ο Γκορμπατσόφ, τονίζοντας ότι «η εμμονή των Αμερικανών με τα όπλα είναι τρέλα» και ότι στον σημερινό κόσμο «είναι αδύνατον για μια χώρα να έχει απολύτα ηγεμονική θέση».
 
Υπενθυμίζεται ότι ΗΠΑ και Ρωσία αυξάνουν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους, κυρίως σε όπλα χαμηλής ισχύος τακτικά πυρηνικά όπλα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:44