search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:57
MENU CLOSE

Επικός Τσακαλώτος: Θα δώσετε ένα μόνο επίδομα για την… ανάκαμψη του ρεμπέτικου

17.12.2019 15:36
4985123.jpg

 

Το φλεγματικό του χιούμορ επιστράτευσε για μια ακόμα φορά ο πρώην ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε παρέμβασή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τα όσα είπε για την επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Διατείνεστε ότι ο ελληνικός λαός δεν επιβίωσε με επιδόματα, μήπως να τα καταργήσουμε και να θεσπίσουμε ένα και μοναδικό για την ανάκαμψη του ρεμπέτικου τραγουδιού ώστε να εκφράζουμε τον πόνο μας;».

Πάντως σε πιο σοβαρό τόνο, ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε στον κ. Σκυλακάκη ότι «θυμίζω στον κ. Σκυλακάκη το ρητό του Τσόμσκι ότι το βασικό στοιχείο του νεοφιλελευθερισμού είναι ότι δεν είναι ούτε νέος ούτε φιλελεύθερος.

Είσαστε σε μία παράταξη που θεωρείτε ότι είστε φιλελεύθεροι και δεν είχατε καν την ευγενή καλοσύνη να υποστηρίξετε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. για ποιο φιλελευθερισμό μιλάτε; Ξέρετε τι έγινε χτες με την αστυνομία; Το θεωρείτε φιλελεύθερο αυτό;

Αλλά ας πάμε τώρα στην οικονομική πολιτική. Τι μας είπε ο κ. Σκυλακάκης; Ότι καλά αυτά που είπα εγώ για τις χαμηλές επενδύσεις στην παγκόσμια οικονομία την παραγωγικότητα, την ανάπτυξη αλλά εμείς είμαστε ακόμη χειρότερα.

Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Σκυλακάκης από ποιο οικονομικό θεώρημα βγαίνει ότι οι αποτυχημένες πολιτικές σε πλούσιες οικονομίες γίνονται επιτυχημένες πολιτικές μόνο επειδή εφαρμόζονται σε λιγότερο πλούσιες οικονομίες;
 
Δεν υπάρχει τέτοιο θεώρημα! Αυτά τα στοιχεία ισχύουν και για πλούσιες οικονομίες και για λιγότερο πλούσιες και για ακόμη λιγότερο πλούσιες οικονομίες. Παντού έχετε αποτύχει τα τελευταία 30 χρόνια! Η έλλειψη και του “φιλελευθερισμού” σας και του “νέου” μας έχει διαλύσει».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:57