search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:36
MENU CLOSE

Το Facebook ετοιμάζει τεράστια αλλαγή – Τι προωθεί για το επόμενο διάστημα

19.12.2019 18:23
Το Facebook ετοιμάζει τεράστια αλλαγή - Τι προωθεί για το επόμενο διάστημα - Media

 

Την απόφαση του Facebook να αποδεσμευτεί τελείως από το Android επιβεβαίωσαν διασταυρωμένες πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ οι οποίες αναφέρουν ότι ο γίγαντας των social media ετοιμάζει δικό λειτουργικό σύστημα (OS).

Όπως αναφέρει το TechCrunch, η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ προσέλαβε πρώην μηχανικό των Microsoft, τον Μαρκ Λουκόβσκι, ο οποίος είχε συμμμετάσχει στην κατασκευή των Windows NT, ως επικεφαλής του έργου.

Σήμερα, οι συσκευές (κυρίως προσαυξημένης πραγματικότητας όπως το Oculus) που ανήκουν στο Facebook λειτουργούν με το Android της Google, δημιουργώντας μια σχέση εξάρτησης που ο Ζάκερμπεργκ θέλει να «σπάσει».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρμόδιος αντιπρόεδρος του Facebook Άντριου Μπόζγουουρθ, «θέλουμε να σιγουρέψουμε ότι η επόμενη γενιά έχει χώρο για εμάς».

Φυσικά, το Facebook δεν πρόκειται να καταργήσει τις εφαρμογές του για το iOS και το Android, ωστόσο, το λειτουργικό (μάλλον με το όνομα Eye OS) θα επιτρέψει στην εταιρεία μεγαλύτερη ευελιξία για τις συσκευές της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:36