18/06/2019 17:23:17
20.2.2010

Γιατροί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...

Γιατροί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης... - Media

Με τρόμο και ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής αντιμετωπίζουν οι γιατροί του ΕΣΥ τη νοσηρή  πραγματικότητα που επί χρόνια οικοδομήθηκε στις παρυφές της δημόσιας υγείας. Τα διορθωτικά μέτρα που η νυν κυβέρνηση ήρθε να λάβει προκειμένου να διορθώσει τα κακώς κείμενα πλήττουν, απ’ ό,τι φαίνεται, μονάχα τους έμμισθους ιατρικούς λειτουργούς που σαν όλους τους υπαλλήλους, έχουν πολύ συγκεκριμένα έσοδα. Αντίθετα όμως από τους υπόλοιπους υπαλλήλους οι γιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν ατελείωτες και πολύ ευαίσθητες απαιτήσεις. Απαιτήσεις που λόγω –κυρίως- της σημαντικής έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία, βαίνουν διογκούμενες. Χαρακτηριστικό είναι το σημείωμα του γραμματέα της Ένωσης Ιατρών Αχαϊας, Κώστα Γιαννάκενα:  

«Τα νούμερα είναι τρομακτικά αλλά δείχνουν και την έκταση της σιχαμερής κατάπτωσης και την υποκρισία που μας διακρίνει σαν σύνολο και σαν ιατρική κοινότητα. Δυστυχώς οι εξαιρέσεις δεν αρκούν για να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί το αντίθετο.... φαίνεται ότι η αξιοπρέπεια αποτελεί μη σημαντικό στατιστικό δείγμα.

 Οι υπολογισμένες απώλειες από την διαφθορά στον χώρο της Υγείας υπολογίζεται σε 8,2 δις ετησίως.

 8,2 δις ! Είναι τα λάφυρα της κλοπής από το Δημόσιο για τα φακελάκια, τα υλικά που "χρειάζονται" σε κάθε είδος επεμβάσεων, τα επιπλέον (ή χωρίς σαφή ένδειξη) stents, βηματοδότες κ.α. που τοποθετούνται καθημερινά. Είναι η μη απαραίτητη αλλά κερδοφόρα (βλ. μίζες για όσους "δεν καταλαβαίνουν") κατευθυνόμενη συνταγογράφηση ακριβών σκευασμάτων, οι ιατρικές προμήθειες υγειονομικού υλικού με μοναδική ένδειξη τις μίζες, οι κατά παραγγελία "ερευνητικές μελέτες" και για να μη σας κουράζω είναι όλα αυτά που όλοι γνωρίζουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

 Από την άλλη έχουμε τα φορολογικά και άλλα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση στον χώρο της Υγείας. Το υπολογισμένο κέρδος, τα ποσά που θα εισπράξει το Κράτος από την εφαρμογή των μέτρων αυτών είναι περίπου 800 εκατ. !

 800 εκατ. τα οποία θα τα πληρώσουν οι πραγματικά μισθοσυντήρητοι γιατροί - άλλωστε τα τρωκτικά ανάμεσά μας δεν πρόκειται να έχουν ιδιαίτερη απώλεια αφού τα "μαύρα" έσοδά τους δεν πρόκειται να φορολογηθούν ποτέ ενώ η όποια φορολόγηση των νομίμων εσόδων τους είναι "ψίχουλα" μπροστά στα έσοδα που επιφέρει η λαμογιά τους».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.