search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:22
MENU CLOSE

Google και Apple προειδοποιούν: Αυτή η εφαρμογή είναι εργαλείο κατασκοπίας

24.12.2019 15:18
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Χάκερ έκλεψαν έγγραφα για το εμβόλιο της Pfizer - Media

 

Ανησυχία έχει προκαλέσει σε εκατομμύρια χρήστες η έρευνες που αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία κατηγορούν τη δημοφιλή εφαρμογή μηνυμάτων ToTok πως λειτουργεί ως κατασκοπευτικό εργαλείο για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μετά τη δημοσίευση σχετικού ρεπορτάζ από τους New York Times, τόσο η πλατφόρμα της Google, PlayStore, όσο και η πλατφόρμα της Apple, AppStore απέσυραν την εφαρμογή ToTok, καθώς σύμφωνα με τους New York Times η εφαρμογή χρησιμοποιείται για «μαζική επιτήρηση» και «παραβιάζεται η ιδιωτικότητα των χρηστών».

Όπως αναφέρεται σε μία σειρά από ρεπορτάζ, στους Times, στο BuzzFeed News και άλλα, η εφαρμογή ToTok κυκλοφορεί μόλις λίγους μήνες αλλά σε αυτό το διάστημα συγκέντρωσε προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών, ανά τον κόσμο, αν και ο μεγαλύτερος αριθμός χρηστών βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου εφαρμογές όπως το Skype και το WhatsApp έχουν απαγορευτεί.

Όπως αναφέρει το insider.gr αν αποδειχτούν οι κατηγορίες που προσάπτονται στην εφαρμογή, τότε έχουν καταγραφεί εκατομμύρια συνομιλίες, κινήσεις, ακόμα και σχέσεις προσωπικού χαρακτήρα, όσων έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή

Google και Apple προειδοποιούν τους χρήστες

Η Google και η Apple φρόντισαν να αποσύρουν αμέσως την εφαρμογή από τις ηλεκτρονικές τους πλατφόρμες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15