search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:06
MENU CLOSE

Χριστουγεννιάτικο άγχος: Αστεροειδής θα περάσει «δίπλα» από τη Γη

24.12.2019 15:30
Αστεροειδής σε μέγεθος ουρανοξύστη κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 90.000 χλμ την ώρα - Media
 
Την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς θα… χωνεύουν ακόμα το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, οι αστρονόμοι της NASA θα έχουν τα μάτια καρφωμένα στο διάστημα, καθώς ένας αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη.
 
Συγκεκριμένα, στις 26 Δεκεμβρίου ο διαστημικός βράχος με τη βαρετή ονομασία 2000 CH59 και με μέγεθος μεγαλύτερο από τον πύργο του Άιφελ θα περάσει σε απόσταση περίπου 4,5 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη.
 
Κι αν ο αριθμός αυτός ζαλίζει, σε αστρονομική κλίμακα η απόσταση θεωρείται πολύ μικρή, ίση με το ένα εικοστό της απόστασης της Γης από τον Ήλιο, αν και η NASA καθησυχάζει ότι ο αστεροειδής θα περάσει χωρίς πρόβλημα.
 
Σημειώνεται πάντως ότι η NASA έχει πλέον οργανωμένο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των διαφόρων αστεροειδών που δυνητικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τον πλανήτη.
 
Πληροφορίες: Mirror
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33