search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 18:02
MENU CLOSE

Η στιγμή που καταρρέει 7όροφο κτίριο και οι δρόμοι πνίγονται στη σκόνη – Είχε εκκενωθεί 40 λεπτά πριν (Video)

02.01.2020 17:42
Η στιγμή που καταρρέει 7όροφο κτίριο και οι δρόμοι πνίγονται στη σκόνη - Είχε εκκενωθεί 40 λεπτά πριν (Video) - Media

 

Ο «πύργος Αλ Ραμζάν», ήταν ένα κτίριο στο κέντρο στο Καράτσι του Πακιστάν που συχνά αποτελούσε σημείο αναφοράς. Το γνώριζαν οι πάντες. Στεκόταν ψηλό και επιβλητικό ενώ δίπλα του βρισκόντουσαν χαμόσπιτα και στενοσόκακα.

Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, οι κάτοικοι παρατήρησαν ότι το 7όροφο κτίριο είχε γεμίσει παντού ρωγμές. Ενημέρωσαν τις αρχές και σε λίγες ώρες η πυροσβεστική της πόλης είχε αποφανθεί πως έπρεπε να εκκενωθεί άμεσα. Όπως και έγινε.

Ύστερα από 40 λεπτά από τη στιγμή που και ο τελευταίος κάτοικος του κτιρίου βγήκε στο δρόμο, ο πύργος κατέρρευσε σαν να ήταν χάρτινος. Τα γύρο στενά και σοκάκια γέμισαν σκόνη. Ένα σύννεφο κάλυψε τα πάντα.

Το κτίριο στέγαζε 21 διαμερίσματα και δύο καταστήματα. Σύμφωνα με τοπικές εκθέσεις κατασκευάστηκε κατά παράβαση των κανόνων. Τα σχέδια είχαν εγκριθεί το 1987 για μονοκατοικία, ωστόσο πέντε επιπλέον όροφοι προστέθηκαν παράνομα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 18:00