search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:34
MENU CLOSE

Ιρανικό «χτύπημα»: Δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος των καταστροφών στις αμερικανικές βάσεις (Photos)

09.01.2020 09:22
Ιρανικό «χτύπημα»: Δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος των καταστροφών στις αμερικανικές βάσεις (Photos) - Media

 

Δορυφορικές εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν το μέγεθος της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν κατά ιρακινής στρατιωτικής βάσης με αμερικανικά στρατεύματα και τις ζημιές.

Από 22 πυραύλους που πυροδότησε την Τετάρτη το Ιράν σε βάσεις του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, οι 17 χτύπησαν την αεροπορική βάση αλ-Ασαντ, ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός.

Αυτή η βάση, στην επαρχία Ανμπάρ, στεγάζει στρατεύματα των ΗΠΑ και την έχει επισκεφθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Οι δορυφορικές εικόνες από την συγκεκριμένη βάση που ελήφθησαν από την Planet Labs, Inc. αποτυπώνουν το περιορισμένο μέγεθος των ζημιών που προκάλεσαν τα ιρακινά χτυπήματα.

Οι πιο εμφανής βλάβες καταγράφονται σε αποθήκες και εγκαταστάσεις αποθήκευσης εξοπλισμού και όχι σε στρατώνες.

Σύμφωνα με το huffingtonpost.gr, το γεγονός αυτό ίσως μαρτυρά πώς η Τεχεράνη έκανε απλώς επίδειξη δύναμης και ότι δεν είχε πρόθεση στην πραγματικότητα πρόθεση να σκοτώσει Αμερικανούς στρατιώτες.

Ωστόσο, αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού και της κυβέρνησης Τραμπ επιμένουν πως το Ιράν ήθελε να προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες, πλήττοντας οχήματα, εξοπλισμό και προσωπικό.

(με πληροφορίες από CNNRT)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:32