search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:27
MENU CLOSE

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κρατά αποστάσεις και δεν επιβεβαιώνει διαμεσολάβηση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά

11.01.2020 19:01
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κρατά αποστάσεις και δεν επιβεβαιώνει διαμεσολάβηση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά - Media

 

Δεν επιβεβαιώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τα δημοσιεύματα μερίδας ελληνικών ΜΜΕ περί «διαμεσολαβητικής προσπάθειας» των ΗΠΑ για την επίλυση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το προσεχές διάστημα, με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που ρωτήθηκε από τον ανταποκριτή του ANT1 στην Ουάσιγκτον Θανάση Τσίτσα τήρησε για ακόμα μια φορά τη γραμμή της ουδετερότητας. Πιο συγκεκριμένα η απάντηση που έδωσε όταν κλήθηκε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα είναι η εξής:

«Γνωρίζουμε αυτά τα δημοσιεύματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται συνεχώς με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας για να ενθαρρύνουν την αποκλιμάκωση των εξελίξεων μέσω διπλωματικών οδών. Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους συμμάχους μας ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για να διατηρήσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Ενθαρρύνουμε τα κράτη να επιλύσουν τις διαφωνίες τους ειρηνικά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και καλούν όλα τα μέρη να απέχουν από όλες τις ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο αύξησης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Διπλωματική πηγή, εξάλλου, που επικαλέστηκε ο ανταποκριτής του Αντένα ανέφεραν ότι το ταξίδι του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ στην Τουρκία τον επόμενο μήνα ήταν ήδη προγραμματισμένο και αντίθετα από σχετικά δημοσιεύματα δεν εντάσσεται σε πλαίσιο μεσολαβητικής πρωτοβουλίας. «Δεν έχει συμφωνηθεί  διαμεσολάβηση των ΗΠΑ ούτε σε υψηλό ούτε σε χαμηλό επίπεδο», ανέφερε στον ΑΝΤ1 για να συμπληρώσει με νόημα: «Oι διαμεσολαβήσεις δεν βγαίνουν σε καλό…»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:26