search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:48
MENU CLOSE

Τι λέει ο Δημήτρης Ινδαρές έναν μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τα ΕΚΑΜ

12.01.2020 09:50
Τι λέει ο Δημήτρης Ινδαρές έναν μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τα ΕΚΑΜ - Media

 

Αποφασισμένος να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του δηλώνει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές, σχεδόν έναν μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του ίδιο και μελών της οικογένειάς του από άνδρες των ΕΚΑΜ, κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στέγης στην οδό Ματρόζου, στο Κουκάκι.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο σκηνοθέτης αναφέρεται σε όσα έλαβαν χώρα εκείνη την ημέρα αλλά και στην επικοινωνιακή διαχείριση του περιστατικού από την ΕΛΑΣ.

«Υπήρχε ένα σκηνικό μάχης, με πυροβολισμούς, φωνές, πτώσεις αντικειμένων. Μου χτυπάει το κουδούνι ένας άνθρωπος λουσμένος με μπογιές, εκτός εαυτού. Με κρυμμένα χαρακτηριστικά, χωρίς διακριτικά ή κάποιο στοιχείο ταυτότητας. Του έκανα την ερώτηση που θα έκανε κάθε ενεργός πολίτης: αν υπάρχει εισαγγελέας ή κάποια νόμιμη άδεια. Έκανε μεταβολή και έφυγε. Αν υπήρχε εισαγγελέας, θα ήταν περιττός κάθε διάλογος. Ο αστυνομικός θα συνέχιζε την πορεία του μέσα από το σπίτι, προστατεύοντάς μας από άσκοπες παρεξηγήσεις και τριβές και βέβαια από την έκθεση μας σε υψηλού ρίσκου κινδύνους», άναφέρει ο κ. Ινδαρές.

«Η ταράτσα του σπιτιού μου είναι σπίτι μου. Δεν είναι κοινόχρηστος χώρος. Ανέβηκα να δω τι συμβαίνει στο σπίτι μου. Εκεί είδα τους άνδρες της ΕΚΑΜ, ανάμεσά τους και τον άνδρα που μου είχε χτυπήσει την πόρτα. Πού να φανταστώ πως θα αντιμετωπίζαμε αυτή τη βάναυση εκδικητική συμπεριφορά επειδή δεν κατάφεραν να συλλάβουν αυτούς που κυνηγούσαν», προσθέτει και σημειώνει:

«Από πολύ νωρίς η Αστυνομία άρχισε να διαδίδει διάφορα για να συγκαλύψει την αποτυχία της. Αυτό με το όπλο δεν υπάρχει ούτε στο κατηγορητήριο. Όπως επίσης εξόφθαλμα ψευδής είναι και ο ισχυρισμός ότι τα παιδιά μας ήταν στην κατάληψη και έφυγαν από τη μία ταράτσα στην άλλη, ενώ οι άνδρες των ΕΚΑΜ τα καταδίωκαν. Η αλήθεια ειπώθηκε από την αρχή τόσο από εμάς όσο και από μεγάλο αριθμό ανθρώπων που έβλεπαν τα παιδιά στο μπαλκόνι του σπιτιού μας να παρακολουθούν τα γεγονότα. Από την αρχή. Την ώρα που από το κτίριο της κατάληψης έπεφταν τούβλα, μπογιές και πυροσβεστήρες, βρίσκονταν και τα δύο συνεχώς στο μπαλκόνι μας, σε κοινή θέα».

«Θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, σύμφωνα με τις συμβουλές και τις οδηγίες των δικηγόρων μας. Ουδείς μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ούτε οι αναρχικοί ούτε οι αστυνομικο», κατέληξε ο κ. Ινδαρές.

Πληροφορίες: Εφημερίδα «Η Καθημερινή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:40