search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:29
MENU CLOSE

Τζέφρι Πάιατ, ο Μεγαλοπρεπής: Ο …τοποτηρητής που έσπασε όλα τα ρεκόρ (Photo)

14.01.2020 09:57
4979521

Ο Τζέφρι Πάιατ, έχει σπάσει πολλά ρεκόρ, όπως αναφέρει το Κονκλάβιο της Καθημερινής.

Κατ΄αρχάς είναι ο αμερικανός πρέσβης που όχι μόνο συμβίωσε άψογα με την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, αλλά απι των ημερών του σημειώθηκε η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην φιλοαντλαντική πολιτική. Πρόσφατα, υπήρξε και ο πρώτος αμερικανός πρεσβευτής που δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να επισκεφτεί τα γραφεία της Κουμουνδούρου και να μιλήσει φιλικά με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του τελευταίου.

Οσονούπω θα σπάσει και το ρεκόρ του μακροβιότερου αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα. Η θητεία του έχει ήδη παραταθεί από το περασμένο καλοκαίρι. Πρόσφατα είχε οριστεί ότι διάδοχός του θα ήταν η σημερινή αμερικανίδα πρέσβειρα στη Βηρυτό.. Δηλαδή το Στέιτ Ντιπαρτμεντ είχε στείλει επίσημο χαρτί ζητώντας την έγκριση της Αθήνας για τη διάδοχό του. Όμως ο διορισμός δεν έχει πήγε καν στη Γερουσία που οφείλει να τον εγκρίνει.

Ο Πάιατ έχει μια πολύ καλή σχέση, πάντα σύμφωνα με την Καθημερινή, με τον Μαικ Πομπέο, εξού και κάποιοι στοιχηματίζουν ότι θα κλείσει τετραετία και ότι θα παρακολουθήσει από την Αθήνα τις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβριο. Τόσο μεγάλη θητεία δεν ειχε πετύχει κανένας από τους αμερικάνους πρεσβευτές στην Αθήνα από τον Β παγκόσμιο Πόλεμο και μετά

Ο Παιατ, χθες έκανε μπριφινγκ στην πρεσβευτική κατοικία της Παναγή Κυριακού σε διπλωματικούς συντάκτες και στους πολιτικούς συντάκτες που συνόδευσαν τον Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο.

Η ατάκα του που συζητήθηκε ήταν πώς υπάρχει «συνέχεια» ανάμεσα στην προηγούμενη και στη σημερινή κυβέρνηση σε ότι αφορά τις σχέσεις μας τις ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28