search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:28
MENU CLOSE

Έγχρωμα στιγμιότυπα από το Άουσβιτς παρουσιάζει η Fulwell 73 στο νέο της ντοκιμαντέρ

14.01.2020 12:59
Άουσβιτς, το χρονικό μιας διαστροφής - Media

 

H Fulwell 73, εταιρεία παραγωγής συνιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Άγγλος ηθοποιός, τραγουδιστής και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Τζέιμς Κόρντεν ετοιμάζει για το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο More4 ντοκιμαντέρ, το οποίο θα ρίχνει φως στις θηριωδίες των Ναζί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς στην Πολωνία.

Η Fulwell για πρώτη φορά χρωματίζει ασπρόμαυρα στιγμιότυπα από το Άουσβιτς και θα τα συνδυάσει με τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες περίπου 15 επιζώντων του Ολοκαυτώματος στο αποτελούμενο από δύο μέρη ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ “Auschwitz Untold In Color” σε σκηνοθεσία του κατόχου βραβείου BAFTA, Ντέιβιντ Σούλμαν θα προβληθεί αργότερα αυτό τον μήνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 75η επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς, στις 27 Ιανουαρίου του 1945.

Σύμφωνα με το Deadline, o Ντέιβιντ Σούλμαν δήλωσε ότι φιλοδοξία του είναι το “Auschwitz Untold” να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απήχηση στη σύγχρονη εποχή.

Ο χρωματισμός ασπρόμαυρων στιγμιότυπων από αρχεία είναι μία πτυχή της προσπάθειας να γίνει η ιστορία αυτή πιο προσιτή στο νεότερο κοινό και να δοθεί περισσότερη ανθρώπινη υπόσταση στους ανθρώπους που εμφανίζονται στα στιγμιότυπα, ανέφερε ο σκηνοθέτης.

Εκτός από τη μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο More 4, η σειρά ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:23