25/02/2020 19:43:52

Τουρκία: Ο Ερντογάν στέλνει στρατό στη Λιβύη - Βγαίνουν ξανά τα ωκεανογραφικά στη Μεσόγειο

Τουρκία: Ο Ερντογάν στέλνει στρατό στη Λιβύη - Βγαίνουν ξανά τα ωκεανογραφικά στη Μεσόγειο - Media

 

Η Τουρκία στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις στην Λιβύη προς υποστήριξιν της αναγνωρισμένης διεθνώς κυβέρνησης της Τρίπολης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, τρεις ημέρες πριν από την σύνοδο κορυφής του Βερολίνου με θέμα την λιβυκή κρίση.

Από την Άγκυρα, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα για να διασφαλίσει στην σταθερότητα στα νότιά της, περιλαμβανομένης της Λιβύης.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Λιβύης υπό τον Σάραρζ πιέζεται αφόρητα από τις δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη και απειλούν με κατάληψή της.

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε ειρηνευτική προσπάθεια υπό την σκέπη της Μόσχας η οποία αρχικά φάνηκε να ναυαγεί.

Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα αρχίσει να χορηγεί άδειες έρευνας και εξόρυξης στην ανατολική Μεσόγειο το 2020, κατ΄εφαρμογή του μνημονίου που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ενώ το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα αρχίσει σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.