search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:16
MENU CLOSE

Τουρκία: Ο Ερντογάν στέλνει στρατό στη Λιβύη – Βγαίνουν ξανά τα ωκεανογραφικά στη Μεσόγειο

16.01.2020 11:26
Τουρκία: Ο Ερντογάν στέλνει στρατό στη Λιβύη - Βγαίνουν ξανά τα ωκεανογραφικά στη Μεσόγειο - Media

 

Η Τουρκία στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις στην Λιβύη προς υποστήριξιν της αναγνωρισμένης διεθνώς κυβέρνησης της Τρίπολης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, τρεις ημέρες πριν από την σύνοδο κορυφής του Βερολίνου με θέμα την λιβυκή κρίση.

Από την Άγκυρα, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα για να διασφαλίσει στην σταθερότητα στα νότιά της, περιλαμβανομένης της Λιβύης.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Λιβύης υπό τον Σάραρζ πιέζεται αφόρητα από τις δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη και απειλούν με κατάληψή της.

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε ειρηνευτική προσπάθεια υπό την σκέπη της Μόσχας η οποία αρχικά φάνηκε να ναυαγεί.

Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα αρχίσει να χορηγεί άδειες έρευνας και εξόρυξης στην ανατολική Μεσόγειο το 2020, κατ΄εφαρμογή του μνημονίου που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ενώ το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα αρχίσει σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:16