search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:44
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» στην ΕΕ από το Bloomberg: Φόβοι για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

17.01.2020 16:02
«Καμπανάκι» στην ΕΕ από το Bloomberg:  Φόβοι για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο - Media

 

Η ΕΕ, ενώ είναι τρομοκρατημένη μπροστά στην πιθανότητα ενός νέου προσφυγικού ρεύματος και παρά το γεγονός πως αυτός ο φόβος έχει γίνει κριτήριο αντιμετώπισης των ζητημάτων με Τουρκία και Λιβύη, ίσως χρειαστεί να διευρύνει τις ανησυχίες της, γράφει το Bloomberg στο πρωινό του briefing, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει άδειες για εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και θα ξεκινήσει εργασίες ερευνών, ενδεχομένως σε ύδατα που η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι είναι δικά της, σύμφωνα με το δίκαιο των Ηνωμένων Εθνών. Για την Αθήνα, αυτό θα ξεπερνούσε τη κόκκινη γραμμή και μια ακόμη απόφαση σε επίπεδο κορυφής της ΕΕ ή μια διπλωματική διαμαρτυρία δεν θα ήταν αρκετή. 

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να παραμείνει με ελάχιστες επιλογές από το να παρεμποδίσει τις τουρκικές έρευνες μέχρι το να διακινδυνεύσει την πολιτική του αυτοκτονία. Και μετά τι; Εκείνοι που θυμούνται τον Ιανουάριο του 1996 γνωρίζουν ότι άσχημα πράγματα δεν συμβαίνουν πάντα επειδή ήταν σχεδιασμένα να συμβούν. Ένας μόνο λάθος υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή», γράφει το διεθνές πρακτορείο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:43